Позвъняванията на попадналите в снежния капан при Аксаково по пътя Варна-Добрич на практика са оставали в глухото пространство на самодоволието близо час. Едва след настоятелната намеса на областния управител на Добрич Йорданка Костадинова могъщата машина на АПИ във Варна се е размърдала. Дори шефът на ОПУ Варна е на терен.

В момента трасето Добрич-Варна през Аксаково е проходим при зимни условия. Трасето Варна-Добрич продължава да бъде затворено. Според закъсали добричлии, в момента се работи по отпушването на задръстването, но засега неуспешно. Трудностите идват от закъсал ТИР, а след него и от запречил пътя украински автобус. След автобуса дълга колона от закъсали автомобили, които по незнайна причина АПИ и органите на реда не връщат към Варна.

“Ни напред – ни назад” казват добричлии, навярно в колоната има варненци и от други краища хора…  Ще ви информираме, ако пътят се разчисти. Засега остава да стискаме палци и мислено да помагаме на работещите по разчистването и да се молим да няма пострадали от пътуващите.  НДТ