Партия „Има такъв народ“ ще инициира референдум да стане ли България президентска република или да остане парламентарна. Това каза лидерът на ИТН Слави Трифонов във видеообръщение по телевизия 7/8.

„Аз видях политическата система отвътре. И ще ви кажа следното: там има основно лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт.

Това видях. И затова мисля, че аз не съм политик. И мисля, също че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а трябва да се разбие моделът на цялата сегашна политическа система. Затова искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република или да остане парламентарна? Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша“, заяви Трифонов.

Той е категоричен, че партията му ще бъде гарант за това решение:  „За да гарантираме, че това ще се случи и вашето решение, каквото й да е то, ще бъде приведено в действие, ние ще бъдем гарант, ваш гарант в следващия парламент.“

„Властта не е на всяка цена, но моралът е и ИТН сами срещу всички, заедно с вас“, в заключение каза Трифонов.  https://trud.bg/