• Жената не е разбрала, че излиза на път с предимство и едва когато половината от автомобила е била на главния път, е видяла маркировката, но в същия момент мотористът се забил в колата ѝ

Инцидентът е станал днес в ранния следобед. Заради тежката катастрофа пътят бе затворен. Това е пореден случай със загинал моторист в Русенско в последните няколко дни, предаде Русе Медиа. 

Лек автомобил „Опел“, управляван от водачка, е излязъл от странична улица в село Басарбово на главния път за Русе.

По думите на близки на шофьорката до инцидента се е стигнало, защото жената не познава района, а знакът „Стоп“, който е поставен от нейна страна на кръстовището, е скрит сред растителност и няма видимост към него.

В резултат жената не е разбрала, че излиза на път с предимство и едва когато половината от автомобила е била на главния път, е видяла маркировката.

В този момент вдясно от нея посока Русе мотор „Сузуки“ е изпреварвал лек автомобил „Хонда“. По думи на очевидци моторът се е движил с много голяма скорост.

Мотористът не е имал възможност да избегне сблъсъка, закачил се е в предницата на опела, при което е загубил управление и излетял е от мотора.

При падането си около 40 метра разстояние е загинал на място. Моторът, останал без управление, е продължил траекторията си и се е блъснал в задната част на паркиран вдясно на тротоара „Форд Фокус“.

Пътуващите в хондата са разпитани и освободени, а движението по главния път бе блокирано, докато се извършват следствените дейности. Към 16.30 ч движението е възстановено. https://blitz.bg