• Популярната мрежа за неангажиращи запознанства Grindr цъфна от телефона на премиера в невинен скрийншот

Невинен скрийншот от телефона на Кирил Петков по повод поканата, която България получи за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, вкара премиера в пикантен гей скандал. Малко след като стана ясно, че страната ни започва преговори, той публикува снимка от туитър публикация на еврокомисаря по търговията Валдис Домбровскис, извадена от мобилния му апарат. От нея обаче лъсна регистрация в най-популярната платформа за запознанства и комуникация в гей средите Grindr. (Версия на “Тиндър”, приложение за неангажиращи секс запознанства, но за хомосексуални.)

Малко след като това стана ясно за широката публика, постингът на Петков бе свален. Според запознати обаче е твърде вероятно скрийншотът с въпросното приложение да му е бил изпратен от друг член на кабинета, а не самият министър-председател да го е направил на своя смартфон.

Единственият член на Министерския съвет, ретуитнал публикацията на Домбровскис, е Божидар Божанов. Политикът от ДБ е министър на електронното управление.

Случилото се нажежи социалните мрежи тази вечер и скрийншотът започна да се споделя масово, видя Lupa.bg.  “Надали действащ премиер ще има регистрация в подобен сайт! Това е нелепо”, коментират в политическите среди.

А журналистът Явор Дачков написа на страницата си във Фейсбук: “Когато премиерът и “Продължаваме промяната” споделят скрийншот, на който се вижда най-голямото приложение за гей запознанства в социалните мрежи, а след това го изтрият, това не е двусмислено. Това е недвусмислено”.

Справка на Lupa.bg разкри, че скрийншотът всъщност е заснет и изпратен на премиера от чиновника, управляващ акаунта на българското представителство в Брюксел, наследник на специално регистрирания за нашето председателство на ЕС през 2018 г. Не е ясно кой в момента управлява профила на френски език.

https://lupa.bg/