47-годишен мъж е починал след побой във варненското село Горен Чифлик. Вероятният извършител на престъплението е задържан и предстои да му бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Жертвата Ахмед е от добричко село и работил като пастир, нает преди десетина дни от 39-годишния Дончо да пасе стадото на баща му преди десетина дни.

В събота Дончо работел с приятели в гората на село Горен чифлик, където изграждали заслон. След свършената работа мъжете пили алкохол и си тръгнали по домовете.

Дончо обаче решил да преспи в постройката, направена от баща му до кошарата в гората. Ахмед го видял и му поискал цигари. Това ядосало пийналия мъж, който взел едно дърво и започнал да нанася удари по ръцете и тялото на пастира. След това се прибрал в постройката и се наспал. Когато изтрезнял, видял състоянието на Ахмед и повикал спешна помощ. Лекарите установили само смъртта на 47-годишиния пастир, който имал кръвонасядания по ръцете и тялото от побоя. Разследващите намерили на мястото и дървото, с което Ахмед бил пребит.

Първоначално Дончо развил пред разследващите своя защитна версия, но по-късно направил признания.

Три специализирани полицейски операции срещу битовата престъпност са проведени през миналата седмица във Варненска област, добави шефът на полицията в морската столица старши комисар Даниел Пашов. Задържани 57 души от активния криминален контингент, както и 28 извършители на престъпления.

https://dnews.bg/