България показа на света образец за плаж в условията на COVID-19

0
3807

Албена. България показа на света плаж, който гордо може да бъде сочен за образец в условията на COVID-19. Във ваканционно селище „Албена“ подредиха чадърите по конец и обявиха, че ще осигурят по 25 квадратни метра за чадър с два шезлонга.

Отстоянието между чадърите в курорта, както вече обявихме, ще е 7 метра. Картината от птичи поглед е достойна за картина на майстор на четката и е истинска наслада за очите за всеки летовник.

Стопанинът на плажа – „Албена“ АД, е осигурил и 4-метров коридор за туристите, по който да стигнат до морето или да си вземат нещо разхладително. Осигурено е достатъчно разстояние, за да могат гостите на комплекса да се разминат и по този начин да спазят мерките за физическо разстояние един от друг.

Целта на курорта е да предложи на туристите си безопасно да се наслаждават на ваканцията си! Плажът в Албена е дълъг 2,5 километра. Има широка ивица, с фин пясък и плитко море. Плажът има славата на един от най-безопасните, благодарение на професионалния екип от спасители. Снимките не само удрят в земята прехвалени европейски плажове и курорти, но и показват пред света пълна готовност за посрещане на туристи. Припомняме ви, че вчера министърът на туризма Николина Ангелкова посети Албена и проведе работна среща с изпълнителния директор на курорта Красимир Станев. В рамките на два дни тя бе и в другите ни два големи комплекса „Златни пясъци“ и „Слънчев бряг“.

www.bgtourism.bg