• Царското семейство търси най-добрите адвокати за княгинята

Симеон Сакскобургготски изпаднал в шок и вдигнал високо кръвно, след като му било съобщено, че единствената му дъщеря Калина е катастрофирала в Боровец след употреба на алкохол, довериха пред Lupa.bg източници, близки до царското семейство.

51-годишната княгиня се блъсна днес с колата си на паркинга пред хотел “Мура” в Боровец, а дрегерът отчете, че в кръвта й има над 1,2 промила алкохол.

Калина и съпругът й Китин Муньос заедно със сина им Симеон-Хасан на излизане от служба в “Св. Александър Невски”

Съпругът й – мореплавателят Китин Муньос дойде веднага на мястото на инцидента и заяви пред медиите, че Калина била много стресирана, защото загубила кучето си и цял ден го търсили из Боровец. Той оправда княгинята като каза, че може би тя е изпила една чаша вино, но това не означава, че е пияна. Според него проблемът не е голям, но се раздухва, защото става дума за царската дъщеря.

Драматичната вест за катастрофата обаче дошла като гръм от ясно небе за 86-годишния бивш български монарх и екс премиер. Досега нито той, нито някой от семейството му се е замесвал в подобен инцидент с каране в нетрезво състояние в България. Доня Маргарита също била шокирана от случилото се с дъщеря им. И Симеон, и съпругата му са на успокоителни и се молели дъщеря им да е добре.

Царското семейство ще осигури най-добрите адвокати за княгинята, независимо дали ще се стигне до съд или не.

Царското семейство обаче е наясно, че публичен скандал няма как да им се размине, особено ако и кръвната проба докаже, че Калина е седнала зад волата с 1,6 промила алкохол в кръвта. Симеон бил особено огорчен, че скандалът гръмва в навечерието на 80-та годишнина от смъртта на баща му цар Борис III на 28 август.

През годините царят свикна с чудатостите на екстравагантната си щерка, но този път е различно и катастрофата ще хвърли петно върху репутацията на фамилията.
Калина е родена в Мадрид и там завършва френски лицей и английски колеж. Следва в Лондонската академия по изкуствата и филология в Германия.

Княгинята открай време шокира мнозина с многобройните си пластични операции за корекция на носа и лицето, които буквално я обезобразиха. Тя също така е дръзка, различна и с неподражаем стил. Не робува на марки, нито стриктно спазва модните канони. През годините често се явяваше на публични мероприятия с българска народна носия.  https://lupa.bg/