• 45-годишният отец Николай от старата столица Велики Преслав загина, след като автомобилът му се преобърнал извън пътя късно вечерта в понеделник, пише “Труд”.

Сигнал за инцидента в полицията бил приет в 21:40 часа. Съобщено било, че водач на лек автомобил “Фолксваген Голф” е преобърнат извън пътното платно, по пътя Шумен – Велики Преслав, близо до разклона на село Миланово.

Към мястото веднага били насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Водачът бил затиснат, а спасителен екип от пожарната във Велики Преслав успял да го извади от колата. Бил в тежко състояние и е откаран с линейка в МБАЛ – Шумен. Малко по-късно починал в лечебното заведение.

Причините за инцидента са в процес на изясняване, съобщават от полицията в Шумен. По случая е образувано досъдебно производство.

Опелото на отец Николай ще бъде в четвъртък, в храма “Св. Св. апостоли Петър и Павел” във Велики Преслав, която той обгрижваше. Свещеноикономът служеше и в храм “Св.Св. Кирил и Методий” в старата столицата.

“Човек, който винаги носеше в себе си добрина и човеколюбие! Отец Николай бе посланик на добротворството и вярата със свой собствен почерк и неизчерпаема любов. Големите празници в града бяха неповторими именно, защото въплътяваше в тяхното случване собствената си неизчерпаема позитивност и красивата си душевна енергия!”, пишат съгражданите му в социалните мрежи.  https://blitz.bg/