Йорданка Костадинова кандидат за кмет на Добрич от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и кандидати за общински съветници се срещнаха с хората, които денонощно се грижат за бездомните животни на Добрич. С труд, много емоции и лични средства те полагат грижи за четириногите.

Започналият на 4 октомври ремонт на общинския приют за безстопанствени животни те определят като абсурден. Не разбират защо се ремонтират клетките на животните, а покривът над тях е оставен да тече. Затова закономерният въпрос е какъв е смисълът да се харчат пари за ремонт по никое време и по толкова неразумен начин.

Решение на проблемите на бездомните животни техните защитници виждат в осигуряването на достатъчно средства за кастрацията им. Ако Общината, която е пряко отговорна за всяко куче и котка в града, положи усилия и осигури бюджет за това, проблемът с бездомните животни ще се сведе до минимум.  По настояване на граждани сега Общината отделя 3 000 лева годишно за кастрация на бездомни котки, но са нужни 15 000 лева. С последователни действия в тази посока не след дълго, популацията на бездомните животни ще намалее драстично.

Проблемите, които спасителите на бездомни животни виждат, са:

– липсата на разбиране от страна на Общината, която нехае за тежкото положение на бездомните животни и не задължава собствениците да кастрират домашните си любимци;

– липсата на полицейски контрол над хората, които стрелят по животните в кварталите;

-липсата на достатъчните места в приютите за бездомни животни.

С общи усилия Община и граждани трябва да се справят с един проблем, който не търпи отлагане, категорична е Йорданка Костадинова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

“Продължаваме промянята – Демократична България”