Берлин/Лондон, 9 март /БТА/
Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Германия се увеличи за едно денонощие с 265 и достигна 1112, съобщи днес институтът “Роберт Кох” за контрол и превенция на заболяванията, цитиран от ТАСС.
Най-много заразени – 484 – има в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, в Бавария са 256, а в Баден-Вюртенберг – 199. Носители на вируса са регистрирани в 15 от 16-те федерални провинции.
От института казват, че рискът от зараза остава умерен, но министърът на здравеопазването Йенс Шпан е заявявал, че пикът на епидемията в Германия още не е преминал. Вчера Шпан препоръча да бъдат отменени всички публични прояви с участието на повече от хиляда души, съобщи ТАСС.
Британското правителство обяви днес, че създава специален екип за борба с дезинформацията относно разпространението на коронавируса в Обединеното кралство, предаде Ройтерс.
Досега в страната има регистрирани 273 заразени и трима починали от вируса. Днес премиерът Борис Джонсън оглавяваше заседанието на кризисната правителствена комисия, на което бяха обсъдени възможните мерки за възпиране на епидемията.
Групата за контрадезинформация ще се опита да установи размера и въздействието на неверните или манипулираните съобщения, целящи да подведат хората “било с цел да нанесат вреди, било за политическа, лична или финансова изгода”. Освен това екипът ще се опитва да идентифицира и да реагира на дезинформация, когато е необходимо, обяви правителството.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ  ОТ ПОЛИТИКА
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  13. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ