Руснаците са изпратили над 100 000 военни на Лиманско-Купянско направление

0
153

©

Руските сили са концентрирали 110 000 войници на Лиманско-Купянското направление и са увеличили броя на атаките в този участък на военните действия. Съответното обяви ръководителят на пресслужбата на Източната групировка войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Иля Евлаш в ефира на телемарафона, предава РБК-Украйна.

“Ако погледнете в цялост Лиманско-Купянското направление, тогава там около 110 000 руски войници. Но ако сегментираме, например, на Купянско направление –  тогава там има 45 000, а на Лиманско – 48 000 руски военнослужещи“, обясни Евлаш.

По думите му в боевете по направлението руснаците използват щурмови самолети от т. нар. отряди “Шторм-Z“, както и редовни войски, включително танков полк.

“Техните планове остават същите, каквито бяха. Да “наводняват“ позициите ни с количество и също така да създават “огневи валове“, както пише в съветските учебници“, коментира още Евлаш.

Говорителят увери, че ситуацията на Купянск и Лиман се контролира от украинските военни.

По-рано стана известно, че руснаците са засилили настъплението по Лиманско-Купянското направление. Според последна информация от Генералния щаб на ВСУ, руските сили не се отказват от намеренията си да пробият отбраната на украинците, поради което продължават щурмовете. В същото време заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр заяви, че на Лиманско-Купянското направление руснаците се прегрупират.

Британското разузнаване допуска, че на фона на успехите на ВСУ на юг, през следващите два месеца руснаците ще се опитат да засилят настъплението си на Лиманско-Купянското направление.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник