Във Воронеж ученички бяха принудени да свалят сутиените и бикините си преди Единния държавен изпит

Във Воронеж ученички бяха принудени да свалят сутиените и бикините си, преди да отидат на училище за Единния държавен изпит (USE), поради факта, че металдетекторът на входа на сградата реагира на метални части в бельото им. За това говори изданието „Бележник“.

Твърди се, че това е станало в училище No62. Неназован читател на изданието каза, че абитуриентите трябва да положат Единния държавен изпит по руски език. „Момичетата бяха принудени да свалят сутиените и дори бикините си. Децата трябваше да късат метални части от дрехите си, правейки ги неизползваеми. Отстранете пиърсинга при нестерилни условия. Децата с брекети бяха приети час по-късно, опитаха се насила да ги махнат!“ – каза майката на един от абитуриентите.

Правителството на Воронежска област съобщи, че е поискало записи от камери за наблюдение и въз основа на проучването възнамерява да направи изводи за валидността на действията на служителите на пункта за прегледи. В същото време те припомниха специално внимание на мерките за безопасност на Единния държавен изпит тази година. Регионалното министерство на образованието също пое ситуацията, съобщава fine-news.ru.