Русия започна серийното производство на Су-57, но САЩ го цакат с Legion /ВИДЕО/

0
1581

Даден е стартът на серийното производство на изтребителя от пето поколение, обяви днес руският вицепремиер Юрий Борисов, цитиран от осведомителните агенции.  Той заяви, че компания “Сухой” е започнала да изпълнява договор за доставка на изтребители пето поколение Су-57 за Въздушно-космическите сили на Русия. Държавният контракт за доставка на 76 изтребителя е подписан на форума “Армия-2019”, проведен през миналия месец. Компанията “Сухой” пристъпи към изпълнение на договорните задължения, обяви Борисов. Първите изтребители ще бъдат доставени на ВКС до края на 2019 г. Новият изтребител може да бъде адаптиран и за базиране на самолетоносач. В бъдеще Су-57 може да бъде подобрен до поколение 5++.

Министерството на отбраната подчертава, че средствата за нанасяне на поражение на изтребителя ще превъзхождат чуждестранните аналози.Самолетът е изпитан при бойни условия в Сирия. Всички руски изтребители Су-57 ще бъдат снабдени с оръжия за поразяване, превъзхождащи по своите характеристики чуждестранните им аналози. Това заяви неотдавна началникът на Главното управление на въоръженията в руските въоръжени сили генерал-лейтенант Анатолий Гуляев. Той напомнил, че през май руският президент Владимир Путин е поставил задача до 2028 г. напълно да се превъоръжат трите авиационни полка на Въздушно-космическите сили със Су-57. “Трябва да кажа, че в момента на появата на Су-57 много чуждестранни експерти вече оцениха уникалните възможности на руския самолет, с които той превъзхожда популярните западни аналози”, твърди Гуляев.  Руските военни рекламират Су-57 като изтребител от пето поколение. Той за първи път извърши полет през 2010 г. Комбинацията от висока маневреност с възможност за извършване на свръхзвуков полет, както и съвременен комплекс от бордово оборудване и малка видимост му осигурявали превъзходство над конкурентите.

В свой анализ американското сп. The National Interest отбелязва, че  най-масовият изтребител на ВВС на САЩ F-15C Eagle не може да се противопостави на руския изтребител пето поколение Су-57 без сериозна модернизация. Авторите на статията признават, че Су-57 превъзхожда много изтребители в света по маневреност и въоръжение. За да може да се противопостави на руския самолет, F-15C трябва да бъде сериозно модернизиран и да бъде снабден с ново въоръжение.

Изданието обаче посочва, че американският изтребител може да получи разработвания от компанията Lockheed Martin модул Legion, който ще “сведе до нула всички предимства на Су-57 в стелт технологията” и ще позволи нанасяне на удари по изтребителя. ВВС на САЩ обаче имат проект за удържане на победа над малко забележими самолети на противника и това контрасредство вече е в етап на разработка” – отбелязва списанието. Изход е намерен в дълговълновата инфрачервена област на спектъра, която сегашното поколение изтребители не могат да смущават. Тези сензори действат на големи дистанции и могат да се инсталират на сегашни изтребители-прехващачи.

За да се скрие машина от тези технически средства, вероятно трябва да бъде разработена от нула и да се основава на нови физични принципи. Сега Lockheed Martin работи над прицелно-разузнавателната система Legion pod, която може да бъде окачена под F-15C. Очаква се компанията да произведе 130 броя от апаратурата, които ще бъдат снабдени с инфрачервените датчици IRST, способни да проследяват въздушни цели на голямо разстояние. В същото време в статията се подчертава, че “Су-57 ще оцелее при първия залп и F-15C ще остане в неизгодно положение в сравнение с необичайно маневрения руски изтребител”. Допълва се, че предимството ще е за руския самолет и оцеляването на пилотите на американския изтребител ще зависи само от техния професионализъм.  https://blitz.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST