Ротари клуб – Добрич и децата на СУ „Св. Климент Охридски“ заедно в благородната кауза „Бъди съвременен будител!“

0
309

Вчера децата от клуб “Знаете ли български език?” към СУ “Свети Климент Охридски”, гр. Добрич бяха на заслужена екскурзия. Предстои издаването на втора част на книжката “Будителите на златна Добруджа”, написана от младите ни приятели, а за положения труд се полага награда. Пътуването на децата, осигурено от Ротари клуб – Добрич, е нашето БЛАГОДАРЯ за тяхната упорита работата по откриването и записването на имената на добруджанските будители. Благодарност за труда, будността и ентусиазма, с който работят. Благодарност, че ни се довериха и ни предоставиха материалите, събрани от тях за сбъдването на нашия общ проект “Бъди съвременен будител!”.

Късно снощи те се завърнаха от пътуването уморени, но доволни и заредени с енергия и ентусиазъм.

“Голямо БЛАГОДАРЯ на РОТАРИ КЛУБ – ДОБРИЧ! Беше чудесна екскурзия! Децата посетиха четири музея в Русе – Регионален исторически музей, Екомузей с аквариум, Къща музей “Баба Тонка” и Къща музей “Захари Стоянов”. Децата видяха и научиха много неща! Благодаря!”

Докато има будни млади хора, като децата от клуба и техния ръководител Стилиян Митев, ще е жива и добруджанската памет! Заедно продължаваме напред. Предстои ни още много работа и положителни емоции.