РОКАДА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА

0
1265
Д-р Ердинч Хаджиев оглави общинския съвет на най-голямата българска община – Добричка. До рокадата се стигна на редовно заседание на ОбС на 28 май, на което общинската съветничка  Илдъз Юнус /ДПС/ поиска отстраняването на досегашния председател Дико Иванов ГЕРБ /ЗНС/. Две бяха кандидатурите за нов председател – на д-р Ердинч Хаджиев /ДПС/ и на Пламен Станчев /ГЕРБ/. С 11 гласа „за“ д-р Хаджиев пое поста и по-нататъшната работа на заседанието.
„Трябваше да има политическа логика, да се уравновесят нещата по отношението управлението в община Добричка – сподели за читателите на НДТ д-р Ердинч Хаджиев. – За ДПС на местните избори са гласували една трета от жителите на общината, а на практика досега бяхме изолирани от властта. Нещо повече – в продължение на 30 години сме управлявали заедно с БСП, в момента имаме 8 съветници, а сме извън управлението. Не може партия с двама общински съветници да председателства висшия орган в общината. Няма логика и в конфигурацията на Общинския съвет – крайно дясно и крайно ляво да се обединят, а центристка организация като ДПС да е извън управлението и да не може да прилага идеите си за развитието на общината. А вече в по-злободневен порядък, досегашният председател Дико Иванов подхождаше много избирателно към определени теми и се стигна до много върнати решения на Общинския съвет…“
Д-р Хаджиев благодари на „многото трезвомислещи колеги общински съветници“, които са преценили правилно ситуацията и чрез неговия избор са възстановили политическата логика в ОбС на Община Добричка. Той пое официален ангажимент, възползвайки се от натрупания опит в качеството му на областен управител и депутат от Добричка област, да намери правилните начини за подпомагане на администрацията в търсенето и намирането на решения по многото проблеми, съпътстващи живота в общината. „Искаме нещата да се случват колкото се може по-добре, защото това е в полза на хората“ – сподели новият председател на ОбС д-р Ердинч Хаджиев.