РОБОТЪТ НАО БЕ ГОСТ НА ЧЕСТВАНЕТО НА 10 ГОДИНИ ОБРАЗОВАНИЕ ПО БРИТАНСКИ СТАНДАРТИ ВЪВ ВУМ

0
849

 

Със специална церемония Висше училище по мениджмънт – Варна отбеляза 10-ата годишнина от установяване на стратегическо академично партньорство с университета Кардиф Метрополитън във Великобритания.

В резултат на това партньорство, вече цяло десетилетие български и чуждестранни студенти получават иновативно образование по британски стандарти в България. Като водещо бизнес училище в Източна Европа, Висше училище по мениджмънт има изключителната привилегия да обучава своите студенти в програми, водещи до получаване не само на българска, но и на британска диплома за висше образование, без необходимостта студентите да пътуват до Великобритания.

За да отбележи повода, Висше училище по мениджмънт организира специално събитие, на което делегати от британския университет, официални лица, преподаватели, представители на бизнеса и алумни общността заедно отпразнуваха постигнатите през последното десетилетие успехи. Приветствия отправиха Президентът на Висше училище по мениджмънт доц. Тодор Радев, заместник ректорът по научната дейност проф. Станислав Иванов и координаторът на стратегическите академични партньорства на университета Кардиф Метрополитън г-н Найджъл Джоунс. Сред гостите бяха г-н Красимир Симов – Почетен консул на Индонезия и г-жа Радка Тодорова – началник отдел „Младежки дейности“ в община Варна, а поздравителни адреси бяха получени от проф. д-р Красимир Методиев, д.м.н. – почетен консул на Израел, проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н. – Ректор на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна и фл. адм. проф. д.в.н. Боян Медникаров – Началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Безспорно най-атрактивния гост на събитието беше роботът Нао, който поздрави гостите и им разказа част от историята и успехите на сътрудничеството между двата университета, след което „изпя“ студентския химн Gaudeamus Igitur под аплодисментите на публиката. За съжаление обаче, той не успя да дегустира специално изработената за повода торта, която бе символично разрязана от доц. Радев и г-н Теодор Кукуравас – ръководител на отдела за международно сътрудничество в Кардиф Метрополитън.

Партньорството между Висше училище по мениджмънт и университета Кардиф Метрополитън стартира на 15 юни 2009 г., когато е подписан договора за академично сътрудничество. През годините то се развива и разширява, давайки осезаеми резултати, а именно близо 700 високообразовани професионалисти, които се развиват динамично и постигат забележителни професионални успехи по целия свят.  Не случайно това успешно сътрудничество се споменава като добър пример в последния доклад на Британския съвет „Състояние на глобалното висше образование“ (“The Shape Of Global Higher Education”).

Във връзка с 10-ата годишнината от установяване на академичното сътрудничество с университета Кардиф Метрополитън, Висше училище по мениджмънт ще обяви и кампания за отпускане на стипендии.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST