Резултати от 3-ия кръг на US Open при мъжете

0
401

Даниил Медведев ще играе в 4-ия кръг на US Open

Данииил Медведев се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №1 в схемата руснак се наложи с 6:4, 6:2, 6:2 срещу квалификанта У Ибин.

Шампионът от миналия сезон постигна общо шест пробива в двубоя срещу само един в полза на китаеца и спечели след 117 минути на корта.

Медведев има шанс да стане първият тенисист с поредни титли в Ню Йорк след Роджър Федерер, който триумфира в периода 2004-2008 година.

22-годишният У Ибин е първият представител на Китай, играл в третия кръг на Ю Ес Оупън.

Данииил Медведев ще се изправи срещу финалиста от “Уимбълдън” Ник Кирьос.

Поставеният под №23 в схемата австралиец се наложи с 6:4, 6:2, 6:3 над американеца Джефри Улф.

Каспер Рууд с трудна победа на Откритото първенство на САЩ

Каспер Рууд продължава напред на Откритото първенство на САЩ.

Норвежецът, №5 в основната схема, победи трудно със 7:6 (3), 6:7 (5), 7:6 (2), 5:7, 6:0 американеца Томи Пол.

Маратонският двубой с три тайбрека продължи близо четири часа и половина, а по-голямата класа на Рууд си пролича едва в петия сет.

Тогава норвежкият тенисист спечели шест поредни гейма и приключи срещата още при първата си възможност.

Следващият противник на Каспер Рууд е Корентен Муте. Французинът елиминира Педро Качин от Аржентина след 6:3, 4:6, 6:2, 7:5.

Анди Мъри не се даде без бой, но отстъпи на Беретини

Надеждите на Анди Мъри да стигне до осминафиналите на турнир от Големия шлем за първи път от 2017 г. бяха пречупени от Матео Беретини. Италианецът победи бившия номер 1 в света с 6:4, 6:4, 6:7(1), 6:3 в мач от третия кръг на US Open.

Шампионът в Ню Йорк от 2012 г. превърна двубоя в страхотна битка, но трябваше да отстъпи след 3 часа и 47 минути игра. 35-годишният Мъри все пак може да е доволен, че игра в третия кръг на турнир от Шлема за първи път от миналогодишния “Уимбълдън” и за втори от 2017 г.

Беретини, който играе на първи турнир от Големия шлем от Австралия поради операция на ръката, ще спори с Алехандро Давидович Фокина за място на четвъртфиналите. Испанецът по-рано днес победи Даниел Галан Риверос от Колумбия с 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.

Мъри имаше проблеми със сервиса си в първите два сета и вкара едва 42% първи начален удар. Двубоят бе равностоен, но двойна грешка на шотландеца доведе до пробив в седмия гейм. Това даде увереност на Беретини и той бе убедителен при свой сервис. Нова двойна грешка доведе до шанс за пробив на старта на втория сет и италианецът се възползва. Мъри се върна в сета и изравни, но поредната двойна грешка доведе до пробив в деветия гейм.

Бившият номер 1 на 10 пъти е успявал да обърне мач от 0:2 сета, но проблемите с началния удар продължиха. Анди трябваше да спасява пет възможности за пробив в първите си три сервис гейма и след това още три при 5:5. Той обаче се бореше, стигна се до тайберк, в който Мъри бе блестящ. Равностойният четвърти сет бързо се разви в полза на италианеца. Мъри пропусна шанс за пробив при 3:3, което бе последвано от слаб сервис гейм, изпълнен с грешки. И скоро след това Беретини се поздрави с победата.

https://sportal.bg/