• “Кралете” елиминираха “дюшекчиите” за Суперкупата след продължения в Рияд

Реал Мадрид надви Атлетико Мадрид с 5:3 в Рияд след продължения и се класира за финала на Суперкупата на Испания, където очаква победителя от Барселона и Осасуна.

“Дюшекчиите” поведоха в 6-ата минута с гол на Марио Ермосо, който засече центриране от корнер и се разписа с глава за 0:1. Реал взе инициативата след това и направи пълен обрат. В 20-ата минута Лука Модрич изпълни корнер и намери свободния Антонио Рюдигер, който изравни за 1:1. Десет минути по-късно пък Дани Карвахал центрира по земя и намери в наказателното поле другия краен бранител Ферлан Менди, който с техничен удар вкара за 2:1.

В 37-ата минута Антоан Гризман направи резултата 2:2 с прецизен удар от границата на наказателното поле, а шест минути след това неговият съотборник Ян Облак показа невероятен рефлекс при удар на Родриго, за да запази паритета.

След почивката в удар на Дани Карвахал бе спасен от Облак, който изби топката в корнер. Седем минути по-късно Атлетико направи пълен обрат. Антонио Рюдигер и Кепа не се разбраха и първият от тях си отбеляза автогол за 2:3.

В 85-ата минута Винисиус Жуниор бе изведен в наказателното поле и пробва късмета си, но Облак спаси. Топката попадна на крака на Джуд Белингам. Неговият удар обаче бе блокиран от защитник на Атлетико. Кълбото отново попадна при него и той подаде към Карвахал, който най-накрая прати топката в мрежата за 3:3.

Продълженията започнаха без опасности пред двете врати, като двата отбора се стремяха да не допуснат гол. В 116-ата минута Реал стигна до четвърто попадение. Дани Карвахал центрира от десния фланг. Хоселу отклони леко топката, но Стефан Ставич си отбеляза автогол за 4:3. Само минута по-късно Гризман можеше да възстанови равенството, но ударът му премина на сантиметри от десния страничен стълб на Кепа.

Във втората минута на добавеното време на продължението Реал Мадрид отбеляза пети гол чрез Браим Диас, който със спринт изпревари вратаря Ян Облак за топката и я прати в мрежата за крайното 5:3.

РЕАЛ МАДРИД – АТЛЕТИКО МАДРИД 5:3 след продължения
0:1 Марио Ермосо (6), 1:1 Антонио Рюдигер (20), 2:1 Ферлан Менди (30), 2:2 Антоан Гризман (37), 2:3 Антонио Рюдигер (78-автогол), 3:3 Дани Карвахал (85), 4:3 Стефан Савич (116-автогол), 5:3 Браим Диас (120+2)

https://blitz.bg