РАЙОННИЯТ СЪД ОТСТРАНИ ОТ ДЛЪЖНОСТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА ВИК – ДОБРИЧ

0
1292

 

  Районният съд уважи внесеното от прокуратурата искане за отстраняване от длъжност на изпълнителния директор на ВиК – Добрич Тодор Гикински. Мярката се налага до отпадане на необходимостта от нея.

Отстраняването бе поискано във връзка с водено досъдебно производство, по което изпълнителният директор на ВиК – Добрич, е привлечен в качеството на обвиняем – за това, че на 10 февруари т.г., в село Батово, обл. Добрич, в нарушение на Закона за водите, чрез посредственото извършителство на други лица, е изградил съоръжение за използване на повърхностни води. Според обвинението, в района на помпена станция Батово – 2 бил изграден земнонасипен бараж /бент/ за водохващане на водата от притока на река Батовска и отвеждането й по изградения гравитачен водопровод до черпателния водоем на помпената станция.

Съдът наложи мярката за процесуална принуда – „отстраняване на обвиняемия от длъжност“, след като прецени, че са налице всички предвидени в закона предпоставки за това. Изпълнителният директор на ВиК е привлечен в качеството на обвиняем за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата му и има достатъчно основания да се счита, че служебното му положение ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Воден от тези съображения Районният съд намери искането на прокуратурата за основателно и отстрани Тодор Гикински от заеманата длъжност, до отпадане на необходимостта от взетата мярка.

Постановеният съдебен акт не е окончателен и може да бъде обжалван пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок. В случай на жалба или протест, делото пред Окръжния съд е насрочено за 12 септември, от 13.30 часа. След влизане на определението в сила, препис от него ще се изпрати на ВиК – Добрич, за сведение и изпълнение.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА