Районен съд – Добрич осъди рецидивист за опит за изнасилване

0
712
Районен съд – Добрич постанови 2 години и 4 месеца затвор за опит за изнасилване. Подсъдимият Хюсеин Х. беше признат за виновен в това, че на 13 август тази година в село в община Добричка при условията на опасен рецидив е направил опит да изнасили 69-годишна жена, като деянието е останало недовършено поради независещи от него причини.

На посочената дата 39-годишният мъж видял възрастната жена в двора на къщата й, преминал зад гърба й, запушил й устата, за да не вика и с цел да я сплаши я ударил по лицето. После я завлякъл в царевична нива близо до дома й, където опитал да я изнасили. Подсъдимият не успял да извърши престъплението, тъй като уплашената жена все пак започнала за вика и той я оставил. Тогава потърпевшата отишла при своя съседка и разказала за случилото се. Друг съсед на пострадалата подал сигнал в полицията и по-късно извършителят бил задържан.Пред Районния съд в Добрич продсъдимият призна вината си и заяви, че съжалява за стореното и не може да си обясни защо го е извършил.

Мъжът вече е осъждан 4 пъти – за грабеж, кражба, бягство от затвора и незаконно преминаване на границата. Наложеното му поредно наказание той ще търпи при първоначален строг режим в закрит тип затворническо общежитие.

Присъдата на Районен съд – Добрич беше постановена в процедура на съкратено съдебно следствие, като първоначално определеното наказание на подсъдимия от 3 години и 6 месеца бе редуцирано с една трета.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Добричкия окръжен съд в 15 – дневен срок.

Емилия Укова