Ловеч: Трима души са загинали при катастрофа между автобус и лек автомобил край ловешкото село Микре

0
853

Ловеч. Трима души са загинали при катастрофа между автобус и лек автомобил край ловешкото село Микре. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Главен път София – Варна, в района на инцидента, е затворен, обходният маршрут е по път III-401 посока Микре – Ловеч след това по път II-35 посока Ловеч – Абланица

Днес, около 9.40 часа, е постъпил сигнал за пътен инцидент на главния път София-Варна, в участъка между селата Микре и Голец. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. Според първоначалните данни, челен удар е възникнал между автобус „Шкода“, в който пътували около 50 души, и лек автомобил „Мицубиши“ със софийска регистрация. По информация към момента, на място са загинали жена, управлявала леката колата, водачът на автобуса и пътник. Пострадали са 12 – 13 души, те са транспортирани с четири линейки и лични автомобили до ловешката болница.
Временно е ограничено преминаването в района на инцидента. Обходният маршрут е по път III-401 посока Микре – Ловеч след това по път II-35 посока Ловеч – Абланица.
На място се извършва оглед, изясняват се причините за тежкия инцидент.  http://www.focus-news.net