РАЗСЛЕДВАН ЗА НАНАСЯНЕ НА ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА ОСТАВА В АРЕСТА

0
1816

Окръжен съд – Добрич остави без уважение молбата на 67-годишния С.С. за изменение на наложената му от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 17 януари т.г., в с. Дончево, е причинил на мъж от Добрич тежка телесна повреда. Пострадалият е в болница с черепно-мозъчна травма и други наранявания, обусловили постоянно общо разстройство на здравето опасно за живота.

От данните по делото става ясно, че престъплението е извършено след употреба на алкохол и възникнал спор между двамата мъже, който прераснал в сбиване.

Съдебният състав прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършеното тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Според въззивния съд, първата инстанция правилно е взела предвид предходните осъждания на обвиняемия, както и представените негативни характеристични данни за него. В тази връзка правилно е прието, че съществува реална опасност при по-лека мярка на процесуална принуда мъжът да извърши престъпление или да се укрие, посочва съдът.

Определението на Окръжния съд е окончателно не подлежи на обжалване и протест.