ПЪРВОКЛАСНИЧКА СЪС САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА ПО ПОВОД 110-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА УЧИЛИЩЕ „СЛАВЕЙКОВ“

0
1098

 

Божидара Георгиева от 1 д клас подреди самостоятелна изложба в навечерието на патронния празник и 110-годишния юбилей от създаването на училище „Петко Рачов Славейков“. Платната се намират във фоайето на първия етаж и събират възхитителните погледи на малки и големи Славейковци. Изгрев и залез, лято и море, кон, лъв и принцеси – това е само малка част от разнообразното творчество, което показва малката Божидара. Тя е само на 7 години, има много добра ръка и невероятен талант, казва за нея г-н Велин Николов, преподавател по Изобразително изкуство в прогимназиален и гимназиален етап, помогнал на Божидара при реденето на картините.

„Благодарим ти,Божидара, за прекрасната изложба!Благодарим ти за красотата,за топлите усмивки,които предизвикват твоите творби!Благодарим ти,мило дете!Желаем ти здраве и още много красота,която ти със сигурност ще ни дариш!“ Това написаха нейните съученици от 1 д клас.

Припомняме, че в края на септември Божидара Георгиева от СУ „Петко Рачов Славейков“ – Добрич, бе класирана на първо място в конкурса за детска рисунка на тема „Моята лятна ваканция – море или планина“, организирана от Басейнова дирекция “Черноморски район”. Журито присъди наградата на Божидара в групата на най-малките – от 4 до 7-годишна възраст. НДТ