Сигнал е получен на тел 112 за намерено лице до фитнес центъра на “Герена”. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на шефа на СДВР старши комисар Калоян Милтенов убийството в София. При пристигане на органите на реда е установено, че лицето е убито. Касае се за 44 годишен мъж.

Работата по случая продължава с целия ресурс на МВР. По първоначална информация е известно, че е прострелян, той е известен на органите на МВР”, обясниха на брифинга и допълниха, че огледът продължава.

По отношение на намерената в близост опожарена кола, смята се, че тя е свързана с убийството.

От МВР отхвърлиха информацията, че по време на стрелбата е имало деца във фитнес залата.

Жертвата има много криминални регистрации, известен е на МВР.  https://blitz.bg/

************

Георги Христов обаче е и осъждан за убийство. През 2002 г. при грабеж в Харманли той убива човек и ранява други двама. През 2005 г. Тинето е осъден на доживотен затвор без право на замяна. Тогава наказанието е наложено задочно, тъй като след грабежа той се укрива и е обявен за международно издирване от Интерпол.

10 години след извършването на престъплението – през 2012 г., Георги Христов бе арестуван в Испания и предаден на българските власти. През 2014 г. обаче присъдата му бе намалена на 14 г. затвор. След това не е ясно колко време е прекарал в затвора и кога е освободен.  https://m.dir.bg/