Руският президент Владимир Путин подписа указ за преференциално третиране при преместване в страната като хуманитарна подкрепа за онези, които не приемат деструктивните неолиберални нагласи в своите страни, които противоречат на традиционните ценности.

 

Това се посочва в документ, публикуван на правния портал.

Пояснява се, че чужденците ще могат да кандидатстват за временно пребиваване в Русия във връзка с политика, която „налага деструктивни неолиберални идеологически насоки, които противоречат на традиционните руски духовни и морални ценности“.

Хората ще могат да кандидатстват за временно пребиваване, без да вземат предвид квотата, одобрена от руския кабинет на министрите, и без да представят документ, потвърждаващ владеенето на руски език.

Нилов: Указът за презаселването на неприемащите ценностите на Запада е сигнал към света

Подписаният от Владимир Путин указ за презаселване на чужденци, които не приемат ценностите на Запада, е категоричен сигнал към световната общност, отбеляза Ярослав Нилов, председател на комисията по труда, социалната политика и въпросите на ветераните към Държавната дума. в разговор с RT.

Според него е необходимо да се разделят съществуващите проблеми от миграционен характер и онези решения, които се вземат, „насочени към запазване на духовния мир, към поддържане на традицията в нашата многорелигиозна и многоетническа страна“.

„Това е категоричен сигнал към световната общност и това са насоки за развитието на руската държавност преди всичко“, казва Нилов.

Нилов изрази увереност, че това решение ще даде право на легален престой в страната на онези, които „искат да бъдат със страната и искат да се посветят на развитието на икономиката, науката, културата, социалния и духовния живот“.

В същото време той отбеляза, че е важно да се направи всичко необходимо, за да не се „засенчи идеологията, концепцията, която беше заложена, когато този документ се появи и беше подписан“.

По-рано Путин подписа указ за преференциално третиране при преместване в страната на тези, които не приемат деструктивните неолиберални нагласи.

https://russian.rt.com/