Москва, 30 септември – AiF-Москва.

Президентът на Русия Владимир Путин подписа четири договора, според които ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област влизат в състава на Руската федерация.

Подписването на съответните документи се състоя в Големия Кремълски дворец, където присъстваха представители на двете камари на руския парламент, както и на кабинета на министрите и ръководителите на освободените територии.

Отбелязва се, че в Георгиевската зала на Кремъл, където се провежда събитието, бяха монтирани стандартите на новите руски региони заедно със знамето на Руската федерация. Освен това за ръководителите на тези структури беше поставена отделна маса, на която те последователно подписаха споразумения от своя страна.

Церемонията завърши с ръкостискания между Путин и ръководителите на новите руски региони, под бурните аплодисменти на присъстващите политици.

Припомняме, че на 23-27 септември в Донбас, Херсон и Запорожие се проведоха референдуми за присъединяване към Русия. В ДНР за присъединяване към Русия са гласували 99,23% от жителите на региона, в ЛНР – 98,42%, в Запорожка област – 93,11%, в Херсонска област – 87,05%.

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви , че правната система и изпълнителната власт на Руската федерация са готови за навлизането на нови региони. Той също така подчерта, че бюджетът на страната ще може да издържи присъединяването на нови територии.