ЧВК “Вагнер” даде голям принос в борбата с нацизма в Украйна и това няма да бъде забравето. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с временния ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин.

Той потвърди смъртта на Евгений Пригожин и изрази съболезнования на семействата на загиналите в авиокатастрофата в Тверска област.

“Случилото се е трагедия. Загиналите в самолета членове на ЧВК “Вагнер” дадоха голям принос в борбата с неонацисткия режим в Украйна и това се помни и няма да бъде забравено”, изтъкна президентът.

Пригожин бе личност със сложна съдба, но талантлив, отбеляза руският лидер и добави, че го е познавал от края на 90-те години.

“Той беше човек със сложна съдба, направи сериозни грешки в живота си. Но постигаше резултати и за себе си, и когато съм го молил в името на общото дело, както сега в последните месеци”, отбеляза Путин.

“Той беше талантлив човек, бизнесмен, работеше с резултати, не само у нас, но и зад граница, в Африка, например. Там се занимаваше с нефт, газ, скъпоценни метали и камъни. Доколкото разбрах, вчера именно от Африка се е върнал. Пригожин се срещна там с някои официални лица”, отбеляза Путин.

Президентът посочи още, че разследването ще бъде доведено до край- В момента се правят генетични и технически експертизи, за това е нужно време, заяви руският лидер.  https://epicenter.bg/