На изцяло обновена пътна отсечка между селата Василево и Балканци вече се наслаждават жителите на Община Генерал Тошево. Пътят от общинската мрежа, който е с дължина от малко над 3,8 км и стига до границата между общините Генерал Тошево и Балчик, в посока село Дропла, беше пуснат в експлоатация в средата на януари, след като в продължение на няколко месеца различни работни групи бяха заети с дейностите по цялостната му рехабилитация.
Ремонтът на тази част от общинската пътна мрежа на Генерал Тошево е част от проект „Повишаване достъпността до TEN-T мрежата в транс-граничен район Негру Вода – Генерал Тошево“ по Програма INTERREG VA Румъния – България 2014 – 2020.
Целият проект е на обща стойност 15 524 020 лева. Водещ партньор е Кметство Негру Вода, а бюджетът на Община Генерал Тошево възлиза на 5 961 585 лева. Българската страна обаче участват с рехабилитацията на няколко обекта. По този обект, освен споменатият участък между селата Василево и Балканци, е направена и пълна реконструкция на уличната мрежа и тротоари на ул. „Втора” и ул. ”Четвърта” в село Василево, с дължина 750 м, както и на главната улица в село Балканци, където също са положени тротоари.
Рехабилитационните дейности значително подобряват пътния участък, след като е направено усилване и ремонт на съществуващата асфалтобетонова настилка, изравняване и ремонт на отводнителните съоръжения и принадлежности на пътя, както и възстановяване на хоризонталната маркировка и допълване на вертикалната сигнализация с пътни знаци и табели. Очакванията са всичко това да  подобри транспортните връзки за населението от района със съседните общини.