• Кратка информация за политиката и войната за 03 януари 2024 г.
След прекъсване за празниците, въстановявам коментарите.
В личен план, новата година започва добре. Знаете, че в края на миналата година бяха публикувани две нови теории. Едната беше математическата теория за разпространението на новините
а другата беше свързана с интересен вид солитони, които са с различна височина, но се движат с еднаква скорост
Да видим сега, интересни ли са тези статии на хората. Коя е най-четената статия в Entropy в последния месец? Да видим.Отиваме на
и гледаме колонката в най-лявата част на страницата. Там има рубрика Highly assessed articles. Гледаме коя е на първо място – оп-па-а-а! Математическата теория на разпространението на новините! Случайност, ще кажат юрдечетата крякащи мои. Добре, да видим другото списание. Отиваме на
и пак гледаме рубриката Highly assessed articles. Коя е на първо мсто? Оп-па-а-а – статията на Витанов за новите солитони.
И тъй, както виждате, в две списания едновременно статиите на Витанов са най-интересните за последния месец. Добре започва новата година значи.
Защо ви пиша това? Защото и в нашенските математически среди има хора, които диво завиждат. И крякат. Вижта сега, колеги мои, дето завиждате. Показвам ви какво трябва да правите. Правете интересни изследвания, получавайте интересни резултати и хората ще ви оценят. А когато имате две статии, които едновременно да са най-интересни в списания с добър импакт-фактор, ще ви оценя и аз. Та, пожелавам ви през новата 2024 година по-малко крякане срещу Витанов и повече интересни резултати. И помнете теста на Витанов: в две добри списания едновременно статиите ви да са най-интересни.
Разбира се, понеже сме си в България, горните редове ще усилят кряканицата. Какво беше – Витанов – грозен, Витанов – глупав, витанов – нарцис. Ами, ами – преходна е земната слава. И аз ще си замина от тоя свят и мен ще ме забравят. Нямам проблеми с това. Но докато съм тук, ще ми позволите да начуквам юрдечите канчета. Вече и с теста на Витанов за интересни научни постижения.
Караме нататък.
Маркс с коментари ще го възстановя от утре. Днес – кратък коментар по Кукленото шоу. Гледахте ли, гледате ли цирковете покрай въдушно-капковия Шенген? Огромен успех значи било. Глупости на търкалета. Първо -докато няма сухопътен Шенген – няма нищо. И сега по летищата минавам за 2 минути през автоматичната проверка на паспорта. Оставям ви да ви баламуркат. Обръщам ви внимание на следното – допълнителните условия, които ни се поставят. Знаете работната ми хипотеза – управляват ни наведени хорица, чито носове рият земята и са хванати за топките за да обслужват чужди интереси. Гаврят се с тх като им поставят непрекъснато допълнителни услови за Шенген. Не е луд, който се гаври с другия, луд е който му позволява да прави това. Аз се уча от нашите партньори от Евросъюза. Допълнителни условия се налагат до дупка значи. Нали така. Щото ще дойде момент, когато същите тия, дето ни налагат допълнителни условия ще се наредят на опашка да цвъркат, да не налагаме например допълнителни условия на Северна Македония. Нали така? И какво си мисите, че ще направят тогава тия, дето са хванати за топките, а носовете им рият земята? Пак ще клекнат, ако са на власт.
Работната хипотеза на Витанов май отива да стане теория. Друго потвърждение – националното предателство с двойното гражданство в конституцията. Имаме значи хванат за топките политик, който е така наведен, че носът му рие земята. Върши национални придателства и обслужва чужди нитреси. Как ще избяга от отговорност? Ами взима чуждо гражданство в страна, дето няма да го върнат в България, като го подгонят тук да му търсят отговорност. Законно е вече. И може да си ви продава и предава, колкото си иска.
И така, вече имаме списък с национални предатели. Поименен – тези, които гласуваха това в парламента. И няма къде да бягат – един по един ги питаха, съгласни ли са. Нали така беше? Както ви писах, списъкат си има водач. Същност – тотална некадърност, явление – мазна баничка. Тотално некадърно, а като се яви по телевизията – по-мазно от мазна баничка. Та така, какно виждате, работната хипотеза на Витанов си се потвърждава. Следователно – чакаме нови и нови национални предателства и продаване на интересите на народа и страната.
Но стига за това.
Напред към войните.
Войната в Газа. Тук – нищо неочаквано. Израелската армия разрушва Газа и както се очаква е затънала в разрушаването. Палестинците се опитват да оцелеят някак си. Прогнозирах ви дълга война – ето ви я. Прогнозирах ви десетки хиляди жертви. Ето ви ги – вече са над 20 000. Прогнозирах ви разширяване на обхвата на войната – ето ви го. Вчера виден палестински лидер бе убит при ираелско нападение в Ливан. Хуситите се опитват да блокират движението на корабите през Ормузкия пролив. Ако Иран ги понапълни с ракети ще стане весело. Включително и за петролните доставки къмто нас. Та, нещата там няма да свършат скоро. Израел е затънал в гъсто населената Газа. Знаете, че според мен, израелската армия ще победи. Знаете ,че това, което изчислявам, са сценариите какво ще стане след това. Е, гледайте. Аз си мълча. Само казвам на онези, дето носовете им орат земята, а топките им са хванати – внимавайте, ще има засилена миграция. Но какво като им приказвам? Те не само, че са наведени, ами и гащите им са свалени. А мигрантските групи минават ли минават през България. Я се поразходете покрай бившите ЦУМ и Централна баня, та да видите, за какво иде реч. На 100 метра от Министерски съвет.
Обратно към войната в Газа. Няма да свърши скоро тая работа там. И доста ядове ще има да се берат с тоя конфликт още дълго време.
Напред към другата война.
Големият пробив? Гледаме усовието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 98. Не е превзет. Но какво става? Хайде, малко анализ на текущата ситуация. Да видим какво е състоянието на украинската армия на фронта. То ще ни проясни текущите проблеми и какво да очакваме. Почваме от север на юг. Украинската групировка “Хортица” – някога 50 бригади по линията на фронта от Купянск до Бахмут. Между 200 и 250 000 човека пушечно месо. Това беше някога. След тежкото поражение при Бахмутската месомелачка групировката загуби 30-на бригади и сега наброява 80 до 100 000 човека. Недостатъчно да поддържа такава дълга фронтова линия и закономерно премина в отстъпление.
Вървим на юг. Запорожкият участък на фронта. Големият юруш и украинската групировка “Таврия” – някога – към 45 бригади, тъпкана със западна техника. И тук – към 200 000 човека пушечно месо. Пловината вече са на 2 метра под земята. Беше ви предсказано, че така ще стане – може да броите колко пъти съм ви писал за последствията, когато системата “Таракан” срещне плътни отбранителни линии. Нищо чудно, че и тук руснаците взеха инициативата. На всичко отгоре, превзеха и Мариинка и обкръжават Авдеевка. А това е най-тежко укрепената украинска линия, насочена срещу Донецк. Това трябваше да бъде украинската база за превземане на милионния Донецк. Нищо такова не стана, сега базата бавно преминава в ръцете на руснаците. Ами после? После следва Курахово и настъпление към Павлоград, Кривой рог и Днепропетровск. Лоша работа за украинската армия.
Още по на юг – гледаме месомелачката, наречена плацдарм на другия бряг на Днепър. Засилваните на плацдарма украински войничета мрат като мухи, руснаците не бързат да я приключват тая месомелачка. Зер, като изтънее южната украинска групировка, се открива пътят към Одеса.
И така, както виждате, ситуацията не е добра за Украйна. Че ще е такава, ви беше предсказано отдавна. Нали помните – към края на 2023 г. ще почне да се чувства недостиг на пушечно месо. Към тази прогноза имаше нещо и за средата на 2024 г- не сте го забравили, нали. Логично е, в Украйна да мобилизират вече куцо и сакато. 500 000 нови мобилизирани трябват. ПроЗД въпрос – абе, след като украинската армия има такива чудовищни успехи, ЩО трябва да мобилизират нов половин милион човека, а руснаците нищо не мобилизират? ПроЗД въпрос – проЗД отговор – руснаците нищо не мобилизират, щото загубите им са далеч по-малки. Военно-промишленият комплекс на Русия работи денонощно, украинският е в руини и Украйна разчита на западна помощ. Още един проЗД въпрос – И какво чакате да се случи при това положение?
Какно виждате, добре е да си правиш сметката навреме. Ако можеш да я правиш, можеш да си построиш и политиката, тъй, че да печели от ситуацията. Но за целта ти трябва мозък и хора, които познават математическата социална динамика. Когато обаче главата ти служи само да ти поддържа устата, че трябва да ядеш, а също и носа, че трябва да оре земята и когато вместо с хора, добре познаващи матемаическата социална динамика си обкръжен с пинчер-бауцари, които облайват тиранозаври по команда, не ще прокопсаш. Нали е ясно – като кажа пинчер, имам наум породата пинчер – джудже. Затуй, хвърляй пинчер-бауцарите по телевизията, че нещата в Украйна отиват на зле. Барем да лъжат народа, че всичко е наред. ТЪПО – ви казва авторът на математическата теория на разпространението на новините. Тъпо, ама друго не могат. Това е положението.
Стига толкова по тоз въпрос.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
както видяхте, Ковида не ви развали празниците. Което ви беше прогнозирано дълго време, преди да дойдат самите празници. Какво е настоящото положеие?
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 526 дни.
17 месеца са 518 дни. Над 17 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 18 месеца са 539 дни. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 629 дни. 20 месеца са 609 дни. 21 месеца са 640 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.
Знете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докам 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая. Такова нещо не се очаква до средата на януари, така , че спокойно. Просто се пазете, доколкото е възможно.
Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас. А като гледате как въртят броячите и докъде са стигнали, можете да сте сигуни, че един ден ще се появи и Хари Селдън. Може да е след 1000 години, но ще се появи. Развитието на обществото може да се предсказва математически. Нали така. А вече има и математическа теори на разпространението на новините.

Кратка информация за политиката и войната за 03 януари 2024 г.
След прекъсване за празниците, въстановявам коментарите.
В личен план, новата година започва добре. Знаете, че в края на миналата година бяха публикувани две нови теории. Едната беше математическата теория за разпространението на новините
а другата беше свързана с интересен вид солитони които са с различна височина, но се движат с еднаква скорост
Да видим сега, интересни ли са тези статии на хората. Коя е най-четената статия в Entropy в последния месец? Да видим.Отиваме на
и гледаме колонката в най-лявата част на страницата. Там има рубрика Highly assessed articles. Гледаме коя е на първо място – оп-па-а-а! Математическата теория на разпространението на новините! Случайност, ще кажат юрдечетата крякащи мои. Добре, да видим другото списание. Отиваме на
и пак гледаме рубриката Highly assessed articles. Коя е на първо мсто? Оп-па-а-а – статията на Витанов за новите солитони.
И тъй, както виждате, в две списания едновременно статиите на Витанов са най-интересните за последния месец. Добре започва новата година значи.
Защо ви пиша това? Защото и в нашенските математически среди има хора, които диво завиждат. И крякат. Вижта сега, колеги мои, дето завиждате. Показвам ви какво трябва да правите. Правете интересни изследвания, получавайте интересни резултати и хората ще ви оценят. А когато имате две статии, които едновременно да са най-интересни в списания с добър импакт-фактор, ще ви оценя и аз. Та, пожелавам ви през новата 2024 година по-малко крякане срещу Витанов и повече интересни резултати. И помнете теста на Витанов: в две добри списания едновременно статиите ви да са най-интересни.
Разбира се, понеже сме си в България, горните редове ще усилят кряканицата. Какво беше – Витанов – грозен, Витанов – глупав, витанов – нарцис. Ами, ами – преходна е земната слава. И аз ще си замина от тоя свят и мен ще ме забравят. Нямам проблеми с това. Но докато съм тук, ще ми позволите да начуквам юрдечите канчета. Вече и с теста на Витанов за интересни научни постижения.
Караме нататък.
Маркс с коментари ще го възстановя от утре. Днес – кратък коментар по Кукленото шоу. Гледахте ли, гледате ли цирковете покрай въдушно-капковия Шенген? Огромен успех значи било. Глупости на търкалета. Първо -докато няма сухопътен Шенген – няма нищо. И сега по летищата минавам за 2 минути през автоматичната проверка на паспорта. Оставям ви да ви баламуркат. Обръщам ви внимание на следното – допълните условия, които ни се поставят. Знаете работната ми хипотеза – управляват ни наведени хорица, чито носове рият земята и са хванати за топките за да обслужват чужди интереси. Гаврят се с тх като им поставят непрекъснато допълнителни услови за Шенген. Не е луд, който се гаври с другия, луд е който му позволява да прави това. Аз се уча от нашите партньори от Евросъюза. Допълнителни условия се налагат до дупка значи. Нали така. Щото ще дойде момент, когато същите тия, дето ни налагат допълнителни условия ще се наредят на опашка да цвъркат, да не налагаме например допълнителни условия на Северна Македония. Нали така? И какво си мисите, че ще направят тогава тия, дето са хванати за топките, а носовете им рият земята? Пак ще клекнат, ако са на власт.
Работната хипотеза на Витанов май отива да стане теория. Друго потвърдение – националното предателство с двойното гражданство в конституцията. Имаме значи хванат за топките политик, който е така наведен, че носът му рие земята. Върши национални придателства и обслужва чужди нитреси. Как ще избяга от отговорност? Ами взима чуждо гражданство в страна, дета няма да го върнат в България, като го подгонят тук да му търсят отговорност. Законно е вече. И може да си ви продава и предава, колкото си иска.
И така, вече имаме списък с национални предатели. Поименен – тези, които гласуваха това в парламента. И няма къде да бягат – един по един ги питаха, съгласни ли са. Нали така беше? Както ви писах, списъкат си има водач. Същност – тотална некадърност, явление – мазна баничка. Тотално некадърно, а като се яви по телевизията – по мазно от мазна баничка. Та така, какно виждате, работната хипотеза на Витанов си се потвърждава. Следователно – чакаме нови и нови национални предателства и продаване на интересите на народа и страната.
Но стига за това.
Напред към войните.
Войната в Газа. Тук – нищо неочаквано. Израелската армия разрушва Газа и както се очаква е затънала в разрушаването. Палестинците се опитват да оцелеят някак си. Прогнозирах ви дълга война – ето ви я. Прогнозирах ви десетки хиляди жертви. Ето ви ги – вече са над 20 000. Прогнозирах ви разширяване на обхвата на войната – ето ви го. Вчера виден палестински лидер бе убит при ираелско нападение в Ливан. Хуситите се опитват да блокират движението на корабите през Ормузкия пролив. Ако Иран ги понапълни с ракети ще стане весело. Включително и за петролните доставки къмто нас. Та, нещата там няма да свършат скоро. Израел е затънал в гъсто населената Газа. Знаете, че според мен, израелската армия ще победи. Знаете ,че това, което изчислявам, са сценариите какво ще стане след това. Е, гледайте. Аз си мълча. Само казвам на онези, дето носовете им орат земята, а топките им са хванати – внимавайте, ще има засилена миграция. Но какво като им приказвам? Те не само, че са наведени, ами и гащите им са свалени. А мигрантските групи минават ли минават през България. Я се поразходете покрай бившите ЦУМ и Централна баня, та да видите, за какво иде реч. На 100 метра от Министерски съвет.
Обратно към войната в Газа. Няма да свърши скоро тоя работа там. И доста ядове ще има да се берат с тоя конфликт още дълго време.
Напред към другата война.
Големият пробив? Гледаме усовието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 98. Не е превзет. Но какво става? Хайде, малко анализ на текущата ситуация. Да видим какво е състоянието на украинската армия на фронта. То ще ни проясни текущите проблеми и какво да очакваме. Почваме от север на юг. Украинската групировка “Хортица” – някога 50 бригади по линията на фронта от Купянск до Бахмут. Между 200 и 250 000 човека пушечно месо. Това беше някога. След тежкото поражение при Бахмутската месомелачка групировката загуби 30-на бригади и сега наброява 80 до 100 000 човека. Недостатъчно да поддържа такава дълга фронтова линия и закономерно премина в отстъпление.
Вървим на юг. Запорожкият участък на фронта. Големият юруш и украинската групировка “Таврия” – някога – към 45 бригади, тъпкана със западна техника. И тук – към 200 000 човека пушечно месо. Пловината вече са на 2 метра под земята. Беше ви предсказано, че така ще стане – може да броите колко пъти съм ви писал за последствията, когато системата “Таракан” срещне плътни отбранителни линии. Нищо чудно, че и тук руснаците взеха инициативата. На всичко отгоре, превзеха и Мариинка и обкръжават Авдеевка. А това е най-тежко укрепената украинска линия, насочена срещу Донецк. Това трябваше да бъде украинската база за превземане на милионния Донецк. Нищо такова не стана, сега базата бавно преминава в ръцете на руснаците. Ами после? После следва Курахово и настъпление към Павлоград, Кривой рог и Днепропетровск. Лоша работа за украинската армия.
Още по на юг – гледаме месомелачката, наречена плацдарм на другия бряг на Днепър. Засилваните на плацдарма украински войничета мрат като мухи, руснаците не бързат да я приключват тая месомелачка. Зер, като изтънее южната украинска групировка, се открива пътят към Одеса.
И така, както виждате, ситуацията не е добра за Украйна. Че ще е такава, ви беше предсказано отдавна. Нали помните – към края на 2023 г. ще почне да се чувства недостиг на пушечно месо. Към тази прогноза имаше нещо и за средата на 2024 г- не сте го забравили, нали. Логично е, в Украйна да мобилизират вече куцо и сакато. 500 000 нови мобилизирани трябват. ПроЗД въпрос – абе, след като украинската армия има такива чудовищни успехи, ЩО трябва да мобилизират нов половин милион човека, а руснаците нищо не мобилизират? ПроЗД въпрос – проЗД отговор – руснаците нищо не мобилизират, щото загубите им са далеч по-малки. Военно-промишленият комплекс на Русия работи денонощно, украинският е в руини и Украйна разчита на западна помощ. Още един проЗД въпрос – И какво чакате да се случи при това положение?
Какно виждате, добре е да си правиш сметката навреме. Ако можеш да я правиш, можеш да си построиш и политиката, тъй, че да печели от ситуацията. Но за целта ти трябва мозък и хора, които познават математическата социална динамика. Когато обаче главата ти служи само да ти поддържа устата, че трябва да ядеш, а също и носа, че трябва да оре земята и когато вместо с хора, добре познаващи матемаическата социална динамика си обкръжен с пинчер-бауцари, които облайват тиранозаври по команда, не ще прокопсаш. Нали е ясно – като кажа пинчер, имам наум породата пинчер – джудже. Затуй, хвърляй пинчер-бауцарите по телевизията, че нещата в Украйна отиват на зле. Барем да лъжат народа, че всичко е наред. ТЪПО – ви казва авторът на математическата теория на разпространението на новините. Тъпо, ама друго не могат. Това е положението.
Стига толкова по тоз въпрос.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
както видяхте, Ковида не ви развали празниците. Което ви беше прогнозирано дълго време, преди да дойдат самите празници. Какво е настоящото положеие?
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 526 дни.
17 месеца са 518 дни. Над 17 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 18 месеца са 539 дни. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 629 дни. 20 месеца са 609 дни. 21 месеца са 640 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.
Знете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докам 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая. Такова нещо не се очаква до средата на януари, така , че спокойно. Просто се пазете, доколкото е възможно.
Та така.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас. А като гледате как въртят броячите и докъде са стигнали, можете да сте сигуни, че един ден ще се появи и Хари Селдън. Може да е след 1000 години, но ще се появи. Развитието на обществото може да се предсказва математически. Нали така. А вече има и математическа теори на разпространението на новините.