• Кратка информация за политиката и войната за 19 март 2024 г.
Като погледнем по света нищо неочаквано. Съдиите в САЩ опитват да създават проблеми на чичо Дончо. Дядо Джо се мъчат да го пазят от публични критики относно здравословното му състояние, но едва ли ще го видим с номера от последните президентски избори, когато се опитваше да подтичва по сцената, демонстрирайки добро здраве. То, подтичването, показваше колко му е здравето, но номерът мина тогава. Путин се изказа, че вотът по пощата в САЩ може да се купува. Вдигна се голям вой, но истината е тази – този вот наистина има проблеми. Наистина не сте сигурни, дали не е продаден и даже не сте сигурни дали, този, който е пратил писмото, е този, който е трябвало да гласува. Това открива мегдан за тежки фалшификации.
Нататък – войната в Газа навъртя 163 дни. И още ще навърти. Знаете теорията ми за двете големи мрежи, които са се разпрострели на големи територии, а се бият на малка територия в Газа. При това положение няма как едната мрежа бързо да клекне. Израелската авиация бомбардира Дамаск и Хамас в Ливан. Гладът си се шири из Газа, израелската армия пак влезе в голяма болница. Вървят някакви преговори за примиие, цената, която Израел иска да 1 ден примирие е един освободен заложник – 40 заложника за 6 седмици примирие. И така, тази война си върви и се превърна в нещо рутинно.
Други новини. Путин си осигури мадат за още 6 години. След като изборите минаха, войната може и да се поускори. На запад се чуват викове, че изборите били незаконни. Интересно, интересно – какво ли ще викат след два месеца, когато мандатът на Зеленски изтече, а избори в Украйна няма да има? Но за пропагандната тъпотия, обхванала Запада, съм ви писал нееднократно. Няма ги вече старите майстори, следващото поколение за нищо не става.
За нищо не стават и нашите управляващи юнаци. Продължавате да гледате циркове и Кукленото шоу. Очаква се да има правителство след мощно канченабиване от хълма с козичките. Зер само това остава да се случи – войната в Украйна си върви, у нас “елитните” юнаци едно правителство не могат да СГЛОБЯТ, оставени сами на себе си. Тогава – бой по канчетата, навеждане и носовете им ще орат земята, докато направят правителство. Днес по обяд се очаква голямата кляканица. Абсолютно жалка работа, то да те е гнус от тия. Няма национални интереси, няма пет лева. Битката е за министерски постове и за командировки в чужбина. Лакомия до шия, подправена с набиване на канчета, навеждане, а и да не забравим – пиене на мазно кафе. Пълна гнус. Кукленото шоу продължава. Между другото, на сцената вече имаме и Гонзо, нали така.
Изтървана работа. Изтървана, защото елитът е некадърен и не знае как да управлява. Система трябва тука. Тетсу но санкакулей. Пак ли Япония ни приказваш бе Витанов? Е, нали може, все пак книга съм писал по въпроса. Железният триъгълник – основата на властта в Япония. А какъв е триъгърникът у нас? Я да видим. Национални корпорации – няма. Състоянието на бюрокрацията е мижи да те лажим. Политиците ви играят куклено шоу всеки ден. Какъв железен триъгълник, какви 5 лева? Меко, тлъсто и неподвижно, като горната половина на тялото на юнак, отхранван от сандвичи на фаст-фууд верига. И да го буташ, няма да мръдне. И мозъка му плува в тлъстини. Знае само да яде и да краде, ти работа чакаш от него. Мекият триъгълник – това имаме у нас. И най-отгоре пърха Ици-мици и чурулика за реформи. Резултат от Ици-мицевите реформи – по-дебело, по-тлъсто, с още по-малко мозък, с още по-голям мерак да яде и краде. Нормално развитие на събитията.
Караме нататък.
Едуард Лутвак (ден 7)
… Пронунсиаменто – в своята първоначална испанска форма от 19 век , това е бил процес с ясни ритуали. Отначало се е провеждала работа: сондирало се е мнението на офицерите от армията. След това се е постигало съгласие между бъдещите заговорници чрез обещания за награди срещу извършване на определени действия. След което се подавал сигнал за действие. Който е бил последван от възвание към войските да следват офицерите си във въстанието против правителството …
Пронунсиаменто у нас? Ами, ами. То армия нямаме, че камо ли за пронунсиаменто да се мисли. Виж, елементи на пронунсиаменто умело се прилагат от хълма с козичките. Там знаят добре Лутвак (нали помните как ви го представях през пъвите три дни от запознаването дейността му). Сондират се мнения, обещават се награди срещу извършване на определени действия. Целта е да се върви против националните интереси и тя успешно се постига. Пронунсиаменто. Наблюдавайте.
Следваща форма на преврат е пучът. За разлика от пронунсиаментото, пучът се прави само от част от армията. Част от армейската структура се вдига и тръгва срещу правителството. Пучът си има лидер. Сега, като ви го обясних, ви е ясно, че никакъв пуч не може да стане и у нас в момента. То армейска структура няма като хората, да не говорим за лидер на пуча. Има нещо, наречено армия. Което е държано слабо и причината вече ви е ясна. Да не може да прави пуч или пронунсиаменто.
Следващата форма на сваляне на правителството се нарича “освобождение” – правителството се сваля с чуждестранна военна или диплоатическа интерванция. Тук можете да станете свидели на жалки сцени. Например – имате пинчер-бауцарски елит. Докато е под американски ботуш, баучи срещу руснаците. Ако руснаците вземат да го “освободят”, ще баучи срещу америкаците. И така, до следващото “освобождение”. Жалка работа, а?
Лутвак продължава с национално-освободителните движения. Те целят създаване на паралелни структури в държавата, на политическа или етническа основа. И за какво му е всичко това? Аме за дефинира държавния преврат.
Държавният преврат е проникване в държавния апарат на неголяма критично настроена група, кото използва част от апарата за отстраняване на правителството и за получаване на контрол над целия държавен апарат.
Така-а-а-а-а. Сега, ясно ли ви е какво прави малката група, шкембепльощяща по жълтите павета. Цел – проникване в държавния апарат. Мило и драго дават за постове, вият за всяко министерство, което им вземат. Цел сваляне на правителството – постигната. Свалиха правителството на Бойко Борисов. Другата цел – овладяване на държавния апарат – непостигната. Ами това се опитват да направят със зъби и нокти сега. Но не им се получава – има конкуренция. Тъй, че наблюдавай народе, класически опит за държавен преврат по Лутвак. И над опита за държавен преврат пърха Ици-мици и трънталачи за реформи. Играят ви се циркове и Куклено шоу, но целта на всичко вече ви е ясна. Четете Лутвак!
Утре продължаваме с предпоставките за извършване на държавния преврат.
Международна тема днес – войната в Украйна.
Какво става там? Украинската армия усилено копае отрбанителни линии покрай Одеса. Тактикака е ясна – хвърля се пушечно месо, което руснаците да правят на кайма с цел де се спечели време, та да се организира отбраната на Одеса и Харков. Гледаме към фон Молтке. Тцъ, тцъ-ъ-ъ, казва ни той, като няма армия и територията заминава, каквито и укрепления да се изкопани в нея.
Да погледнем какво ни казва любимата ми логистика. Украйна обстрелва руската територия с далекобойни ракети, доставени от Великобритания и Франция. Путин говори за санитарна зона. Санитарна зона от 500 километра покрай руските граници? Че то какво ще остане от Украйна? Един парчок покрай Лвов. Ето как наличието на далекобойно оръжие може да има далекобойни последици.
Друга далекобойна цел? Вкарване на европейски войски в Украйна. Американците не са толкова глупави, че да вкарат там американската армия. Те добре си правят сметката. Вавилонското стълпотворение от европейски части се очаква да бъде пометено от руската армия. Е-е-е-е, няма да умират амириканци. Е-е-е-е, САЩ няма да се свързват с това поражение. Ще го отнесат разни европейски лидери (четете ли, четете ли, пинчер-бауцари?)
Американците навреме се изпаряват от война, която е загубена. И добре правят. Ще оставят европейците да си горят пръстите и да наливат пари в украинската бездънна каца. Което обаче ще е доста интересно. Ако европейски войски влязат в Украйна, европейското финансиране ще бъде насочено към тези войски, а не към Украйна. Нали се сещате, какъв украински вой ще се надигне – гледаш парата как тече покрай тебе и не можеш да пипаш. Гадно.
Гледаме технологичната компонента на войната. Руснаците не клекнаха, развиха се технологично и даже почнаха да печелят технологичната война. Да не говорим за тактическата война на фронта, където огромното артилерийско и въздушно превъзходство на руската армия води до огромни жертви сред украинската армия, които едва успяват да се скрият. За който се лови на тъпата пропаганда, де.
Финансовата компонента на войната? Руските финанси са непоклатими. Украинските отдавна са изгърмели и страната зависи от международни инжекции. Които ще трябва да се връщат – в САЩ расте подкрепата за идеята, че ако трябвада се правят финансови инжекции на Украйна, те трябва да бъдат вече под формата на кредити. Тъй, тъй, и кой ще ги плаща? Че тя, като свърши войната, половината от тези, които ще са в Украйна, ще избягат.
С две думи – Украина отива да стане бита карта. Пък вие слушайте, какво ки каканижат “експертите” по телевизията. И като почне някой да ви каканиже за евроатлантическа солидарност с Украйна – връчвате му калашника и го пращате ва се бие на фронта в Украйна. Да видите тогава, какви песнички ще почне да ви пее – бо-о-олен съм, него-о-о-о-ден съм, ама трябва войски да пратим и дайте да дадете, вие вместо мен идете. Нали така – на думи – арслан, на дела – ….(сетете се сами какво).
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса. Тук броячите безмилостно се въртят, лекордите вее са такива, че ситуацията става все по-тегава за юрдечетата, които вече престанаха да крякат, затиснати от стотиците дни верни прогнози
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 602 дни.
19 месеца са 580 дни. 19 месеца валидност. Броячът върти. 20 месеца са 612 дни
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 705 дни. 23 месеца са 701 дни. 23 месеца валидна прогноза. 24 месеца са 731 дни. 24 месеца са и 2 години. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 705 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на март. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпозни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 705 дни, тогава ще ги взема насериозно.
За грипа – вълната си замина, съвсем според прогнозата. Няма нужда от по-нататъшни прогнози.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.