Кратка информация за политиката и войната за 08 януари 2024 г.
Питате защо прогнозите за Украйна ги няма при тези, които публикуват настоящите бележки от Фесбук. Много е просто – не са удобни за възприетата официална линия. Смешното е, че прогнозите се различават от официалната линия, а са си верни. Толкоз за капацитета на тези, които определят официалната линия. Не е смешно обаче, че официалната линия се разминава с това, което се случва на практика. Това, както знаете, е водело до национални катастрофи.
А който иска да чете ежедневните коментари и прогнози за войната в Украйна, може да ги чете тук
Какво беше – неудобни са, но са истински. Не са фалшименто.
Караме нататък
И така, какво ни е нагласил дядо Маркс за днес?
Карл Маркс (ден 20)
…. Променете икономическата база и ще промените човешките същества…..
Точно така е. Едно време, хората бяха други – ще ви кажат по-възрастните. То е, защото икономическата база на обществото беше друга. Имаше национална промишленост и селско стопанство, които огромната част от интелигенцията пазеше. Те даваха хляб и спокойствие на народа. Нищо чудно, че някои си спомнят с носталгия за онези времена.
Какво имаме сега? Националното селско стопанство е разбито. Подсмърчаме и се радваме на някоя чужда инвестицийка. Ако се появи национална банка, веднага трябва да се приватизира и да се даде на чужденци. Икономическата база се променя и се контролира от чужденци. Оттук иде и слугинажния манталитет на голямата част от интелигенцията и управляващия елит. Всъщност, може ли да го наречем това елит? Знаете работната ми хипотеза, какво орат носовете им и какво става с топките им. И както виждате, тая работна хипотеза прекрасно описва и предсказва събитията. Промените в икономическата база са довели и до това състояние на тези с претенциите да се нещо повече от нас и да ни управляват. Какво ще управляват, че те са слуги на чужди икономически интереси. Много ясно, че ще служат на теи икономически интереси и всеки ден ще продават и предават народа си. Надолу по линията – какво виждаме? Истинските интелигенти се губят в бауцарника от подскачащи да ги видят пинчери, че да им сипят в копанката. Нали знаете – като кажа пинчер, имам наум порода пинчер-джудже. И те предават, продават, разсипват националното, разделят, бауцат за каквото им посочат. Обслужват. Никаква интелигенция не сте вие. Вие сте едни слуги на чужди интереси. Маркс е прав. Колкото и тъжно да е.
И да очакваме ли това да се промени? Не , разбира се. Докато няма промени в икономическата база, ще имате управлващи, които ще са хванати за топките, които ще са наведени, а носовете им ще орат земята. Които ще ви продават и предават и ще викат Йес, сър, йе-е-е-ес! на всяка команда отвън. Покрай тях ще гледате пинчер-бауцариат, наричащ се интелигенция, който ще облайва във всяка зададена му отвън посока. И дори линията на облайване да излезе грешна, пинчер-бауцариата ще продължава да облайва, защото няма команда да спре. Нали ги гледате, милите мамини, всяка сутрин по телевизията.
Маркс е интересен, нали така. Не случайно доста го изучават на Запад.
Напред, към войните. Най – напред, войната в Газа. Израел затъна в операцията по прочистване на Газа, но това се и очакваше. Израелските военни плановици са опитни и вероятно са разработвали точно този сценарий – дълга война в руините на Газа с цел максимално отслабване на Хамас. Продължават битките около Хан Юнис в южна Газа. Хамас още може да се съпротивлява, дори изстралва ракети по израелската територия. Интересно е, че ракетите са твърде добри и минават през израелската противовъздушна отбрана. Говори се, че са севернокорейски.
Това, което може да предизвика безпокойство, е нарастващата израелска военна активност в Ливан. От гледна точка на израелската армия, те си имат работа с цяла мрежа, подкрепяна от Иран и тази мрежа включва Хамас, Хизбула и други организации. От тази гледна точка, е логично да се наблюдава експанзия на военните действия по посока на Ливан. Хизбула обаче не е Хамас. Вчера е имало ракетен обстрел на израелска командна база в Северен Израел. Нещата тук са сериозни. Хизбула е много по-силна от Хамас, а както виждаме, израелската армия вече 94 дни не може да смаже Хамас. Тази война наистина се очаква да е продължителна, както ви беше прогнозирано.
Из Близкия изток, нещата се както си бяха. Американците, чрез Блинкен обикалят страните и се опитват да спрат покачването на напрежението, което бързо може да ескалира в голяма война. Иран гледа зле на чуждото военноморко присъствие в Персийския залив. Ислямска държава на Афганистан прави атентати в Иран. Дали обаче това наистина е така, има съмнения. Има съмнения, че някой използва Ислямска държава за прикритие за терористична дейност в Иран.
Както виждате, интересно е там в района. Проблемът е, че е относително близо до нас. А както вече разбрахте, по обективни причини (чети за Маркс по-горе) у нас управляват хванати за топките орящи с носове в земята юнаци, имащи се за велики водачи. И им подбауцва интелигенция, за която истинността на линията на подбауцване няма значение – важното е в копанката да има. При това положение, нищо добро не ни чака.
Та така, ситуацията с тая война е закучена насред нищото. Очаквана военна победа за Израел с неяснота какво ще се прави след това.
Другата война. На фронта – нищо ново, руснаците настъпват много бавно, реализирайки стратегията на фон Молтке – като ти заминат войниците, заминава и траекторията. В Киев се карат за тоталната мобилизация и то яко се карат. Годината започва, американската военна помощ още я няма. Европейските пари също намаляха. Това е зле за Украйна, която е на системи. Преговори? Никакви такива не се очаква да има скоро. Украйна изпусна удобния моментпрз есента на 2022 г., когато дори бившия шеф на американския генерален щаб им каза, че друг удобен момент за преговори няма да имат. И беше прав човекът. Сега руснаците едва ли ще искат да преговарят. Докато заемат нови територии, няма да преговарят. Това е положението. Очакваният сценарий е такъв – Украйна крета на системи през януари и февруари, благодарение на някое и друго милиардче от Европейския съюз (нали гледате къде отиват нашите пари, гледайте, че Европейски избори идат. Така решават тия в Брюксел проблемите на Европа – стотици милиарди за Украйна, а заемите и лихвите по заемите ще ги плащаме и ние, нали така). После, към края на февруари може да се възстанови и американската помащ. И след това, пак, ринги-ринги рае, наш петел играе… контраофанзива … пак …. 2-3 корпуса под земята вследствие на действието на великата система Таракан. Разбира се, неприятните работи на фронта се покриват с дебело одеало от информационни лъжи. Като специалист по пропаганда и разпространение на новини (нали така, доказателство – ей ви го
с интерес гледам украински телевизионни канали. Нелоша дезинформация тече там, особено като се има наум, че обикновения гражданин достъп до друга информация няма. Обаче усеща, че нещо не е така. Перемоги, перемоги, пък тотална мобилизация. Перемоги, перемоги, пък мъжете ги ловят по улиците да ги мобилизират. А при москалята такива неща няма. И се съмнява обикновний украинец. Но го заливат с информационни вълни.
А у нас. И у нас така. Услужливи пинчер-бауцари бауцат от сутрин до вечер успоредно на официалната линия. Която е толкова сбъркана, че се налага дори анализите на Витанов за войната да се отрязват, че да не се вижда голотата на ума на пинчер-бауцарите. Нали така,
Пенчер-бауцарите са умствено голи. Те виждат, че бауцат в подкрепа на грешна линия. Но продължават да бауцат. Както е казал Маркс, при повечето от тях битието (перспективите за пълненето на копанката) определя съзнанието. При останалите от тях е доста по-весело – при тях първо питието определя съднанието, а после и битието (копанката) определя съзнанието.
Четете Маркс, драги мои, четете Маркс, доста неща ще разберете.
Стига толкова по тоз въпрос.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
както видяхте, Ковидът не ви развали празниците. Което ви беше прогнозирано дълго време, преди да дойдат самите празници. Какво е настоящото положеие?
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 531 дни.
17 месеца са 518 дни. Над 17 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 18 месеца са 539 дни. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 634 дни. 20 месеца са 609 дни. 21 месеца са 640 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.
Знете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докам 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая. Такова нещо не се очаква до средата на януари, така , че спокойно. Просто се пазете, доколкото е възможно.
Питате какво ще става след средата на месеца. Няма страшно, просто прогнозата е за две седици напред. Програмите, които правят по-дългосрочните прогнози са спрени. Все пак, не се занимавам официално с това, имам си и друга работа. Гледайте броячите. Не са спрели да въртят нали. Ако се появи такава опасност, ще бъдете информирани навреме. А в средата на януари ще дойде прогнозата за следващите 2 седмици.
Та така.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас. А като гледате как въртят броячите и докъде са стигнали, можете да сте сигуни, че един ден ще се появи и Хари Селдън. Може да е след 1000 години, но ще се появи. Развитието на обществото може да се предсказва математически.
News Waves: Hard News, Soft News, Fake News, Rumors, News Wavetrains
mdpi.com
News Waves: Hard News, Soft News, Fake News, Rumors, News Wavetrains
We discuss the spread of a piece of n