ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Абсолютно продажничество на националните интереси

0
328
  • Кратка информация за политиката и войната за 27 февруари 2024 г.
Вътрешният коментар както знаете, е на основата на цитати от Кейнс. Да видим какво ни е нагласил за днес лорд Кейнс
Джон Мейнард Кейнс (ден 22)
… Щом съмнението започне, то се разпространява бързо. …
Да видим нколко интересни илюстрации на тази мисъл. В САЩ избирателите евреи, които досега са подкрепяли в голямата си част кандидата за президент на Демократическата партия, за сегашните избори си променят мнението и 53% от тях подкрепят чичо Дончо. Както виждате, съмнението в Байдън започна и това се разпространява бързо.
Да погледнем нашия политически цирк. Изведнъж Навални се оказа починал от естествена смърт. Ами сега? Съмнението на Витанов е, че по върховете на държавата са поставени наведени хора, чиито носове орат земята и чиито продават и предават народа за да реализират чужди интереси. Това съмнение се разпространява бързо. Просто си спомнете как ви разправяха, че Навални е убит. И защо ви разправяха това? Пропаганда за реализация на чужди интереси. Как да не се съмнява човек.
Цирковете, свързани с коалицията (некоалиция-сглобка) гледате ли ги. Пригответе се за кулминация. Съмнението на Витанов е, че ще има набиване на канчета и оране на земята с носове, за да се случи “чудо”. Само гледайте, какво оране на земята с носове ще пада, та да останат някои хора в играта. Но така е то – като тe наведат веднъж, ще те наведат пак.
Гледате ли какво става с цените на тока? Бай, ба-а-а-й нощна тарифа. Цените растат и ще продължават да растат. Що-о-о така? Много просто – по веригата от доставчик до потребител трябва да бъдат намъкнати нови посредници. Капитализъм, батка, капитализъм, како. Хайещина – пазарЯтр пазарЯт – той щял да оправи всичко. Тъй, тъй, ама витанов се съмнява, че целта е друга – трябва да се скубе народа. Ама цените щели да паднат. Дрън, дрън, глупости. Какво правят цените? Вдигат се. Съмнението е, че ще продължат да се вдигат. И то се разпространява бързо, както ни казва Кейнс.
Искате още съмнения? Ето ви още едно – брюкселската идиотия ще расте. Нормално е – те не могат да управляват империя, подбирани са такива, че да не могат. Гледате ли какво става със селското стопанство. А с миграцията? Почнаха да се сещат, че масивното напускане на мигранти е доста вредно. А, дубруу-у-утру-у-у-у, да им кажа аз.
И почнахме да разкарваме мигрантите. От Австрия – към България. Нали съмнението е, че тук имаме наведени хора, чиито носове орат земята. Ще ги натирим там мигрантите в България и те ще ги приемат, къде ще ходят. Зер, за въздушно-капков Шенген се борят. Съмнение на Витанов – абсолютно продажничество на националните интереси, пълна некадърност на политиката по отношение на мигрантите. И понеже народът вижда, че това е наистина така, тези съмнения се разпространяват бързо.
Стига за това.
Международна тема днес – войната в Украйна. Там стават най-интересните изменения, които се виждат на сцената на световната политика. По САЩ и Газа също е интересно, но няма събития такива, че да насочим внимание натам. Като дойдат първичните избори на републиканцит в Южна Каролина или когато израелската арми навлезе в Рафа, ще поговорим и за тях.
А какво точно става в Украйна?
Навършиха се две години от началото на войната. Пропагандата отново се опита неспокосано да представи черното за бяло. Да почнем оттук – само 31 000 убити украински войници. И-ха-а-а-а, малко бе! Ватниците за нищо не стават! От друга страна, всяко украинско семейство загубило близък. А-а-а-а, чакай сега. В Украйна има , да речем 20 милиона човека, това са, хайде грубо да кажем, 1 милион семейства. Яко надуваме размела на семейството, ама карай. Значи – всяко семейство загубило близък. Резултат – 31 000 убити.
Е, на това му казвам нескопосана пропаганда. Като ще лъжеш, барем лъжи съгласувано. Съмнението на Витанов отдавна е, че проукраинската пропаганда е аматьорска. Решавайте сами, така ли е. И помнете какво ви казва Кейнс – вежднъж възникнало, съмнението се разпространява бързо.
Караме нататък. Ама много добре се справяме на фронта (?!!!!!), ама да направим сега сметката на Русия. Те харчат по 150 милиарда долара на година за войната, давайте да дадете, че и ние да харчим толкова. Що не давате? Значи вий сте виновни (за кое, за “успехите” на фронта ли?)
Тази смешка, обаче, подсилва съмнениетона Витанов, че Украйна не е в логистично добро състояние, за да се бори с Русия. Много отдавна ви писах, че един ден системите ще спрат и пациентът ще изпадне в неприятности.
Нашенската нескопосана пропаганда. Русия значи, преди 2 години нападнала украинския народ? Кое, кое-е-е? Не е ли украинската нация. Не, бе, украинския народ. Що ли така ни са казва? Тук въдниква едно съмненийце, а съмненийцата, осочено такива, които са следствие от нескопосана пропаганда, се разпространяват бързо.
Караме нататък. Четем, че Дания ще предостави цялата си артилерия на Украйна. Простата сметка показва, че това няма да стигне. И украинската армия няма да удържи и Дания ще остане без артилерия. Какво е съмнението тук? Много отдавна е изказано – има нещо гнило в Дания. Ако не си готов за война и мир няма да имаш. Това е съмнението на Витанов по въпроса.
Какво става покрай Авдеевка. Руснаците превзеха Ласточкино и Северное. Украинската армия се съсредоточава да брани линията Тоненкое – Орловка-Бердичи. Да, ама руснаците влязоха в Тоненкое и тази отбранителна линия е подядена от южния си край. Очаквания на стария логистик Витанов – превземане на Тоненкое и след това Орловка. С други думи, Витанов се съмнява, че украинската армия ще удържи линията Тоненкое – Орловка. Основанието за това съмнение е просто и логистично. Тази линия е под носа на Авдеевка, а Авдеевка вече е руска база. Съседните села, като Тоненкое и Орловка неизбежно ще идат под руски контрол.
Като сме подхванали логистиката – САЩ се борят с поредния шътдаун на правителството. Министерството на отбрената ще вземе да остане без пари баш на 8 март. Гласуването на помощта за Украйна пак се отлага. Руснаците такива логистични проблеми нямат. Те не са на системи и си харчат 150 милиара долара на година. И САЩ като не могат да пратят пари на Украйна, ще прати кой? Европа, разбира се. И нашите наведеняци, като част от Европа. Ей така се продава национален интерес. Ама биели се за нас. Ами, ами, бият се за да запазят чуждата собственост върху земеделските земи, че ако Русия ги превземе, едва ли ще признае, че тия земи вече са собственост на чужди фирми.
Та, така, отбелязването на втората годишнина от войната приключи, пак гледахме шествия, меченца, палене на свещи и какво ли още не. Да, ама войната не спря. Няма и да спре. Събирането на меченца на определено място на площада не решава проблемите. Разходките по митингите не решават проблемите. А какво решава проблемите? Как какво – Маркс е казал – насилието е единственият ефективен метод за решаване на обществени проблеми. Тъй, че, опирайки се на Маркс, Витанов се съмнява, че войната ще свърши скоро, че и с победа за Украйна. Ами, ами. Съмнението се разпространява бързо, казва Кейнс и пак той казва, че се случва точна обратното на това, което пишман-анализаторите ви говорят. Тъй, че, гледайте пишман-анализаторите по телевизиите и си спомняйте за Кейнс.
Е, стига по това за днес.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 581 дни.
19 месеца са 580 дни. 19 месеца валидност. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 684 дни. 22 месеца са 671 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 22 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнямайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 684 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на март. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпозни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 684 дни, тогава ще ги взема насериозно.
За грипа – време е да спра прогнозата. Както видяхме, грипната вълна стигна максимума си и започна да отслабва точно, както ви бе прогнозирано. Можело значи да се прогнозира.
Както видяхте, пред очите ви е всичко и се случва точно така, както е прогнозирано. Ако някой може да го направи по-добре, да го направи. Не се вижда такъв обаче оттук до хоризонта и от сега до бъдещето. 684 дни валидна прогноза. Подготвяме почвата за появата на Хари Селдън.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.