За перспективите и последствията от противопоствянето между Русия и САЩ разказа лидерът на Либерал-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски, съобщават местни медии.

Според мнението на ексцентричния политик, в днешните реалности не може да се играе “на една врата” – всяко действие на опонента ще предизвика адекватен отговор.

Като пример Владимир Волфович дава руските доставки в САЩ на титан и други метали, необходими за авиационната промишленост и други отрасли, които Москва може да ограничи, а дори и да прекрати напълно. Следователно, казва Жириновски, не само американците имат лостове за натиск.

Лидерът на ЛДПР припомни и предложението си за излизане от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, което той направи още преди 20-25 години.

“Само преди две години спряхме да плащаме ежегодните си вноски и те веднага започнаха да се суетят, притесниха се”, аргументира се политикът.

“40 млн. евро всяка година. И за какво? За да им даваме възможност да ни очернят?”, възмущава се Жириновски.

На вопрос на журналиста как според него ще завърши противопоставянето между Русия и САЩ, Владимир Волфович отговаря еднозначно – с война.

Все пак, според него, няма да се стигне до пряко стълкновение. Конфликтът ще избухне в Украйна.

“Ще загинат огромен брой украински войници”, предупреждава Жириновски.

Що се отнася до това, кога ще избухне войната, според него това ще стане през лятото на тази година.

Превод и редакция: Епицентър.БГ