Промени в транспортната схема утвърди днес Общински съвет – гр. Добрич

0
244

На свое заседание днес Общински съвет – гр. Добрич взе решение за промени в приетата вече транспортна схема, които се изразяват в следното:

– Линия № 4А Депо – жк. „Добротица“ –  промяната е свързана с изпълнение на автобусната линия в делнични дни,

– Линия № 10 кв. „Рилци“ – жк. „Добротица“   – промяната е свързана с разкриване на нова автобусна спирка СУ „Климент Охридски“ и преместване на спирка „Кауфланд“ от кръстовището на бул. „Русия“ с ул. „Арда“ към кръстовището на  бул. „Русия“ с ул. „Тунджа“ в посока жк. „Добротица“ – кв. „Рилци“;

– Линия № 10А кв. „Рилци“ – жк. „Балик“ –  разкриване на нова автобусна линия.

Промените в маршрутните разписания, осигуряват обществен транспорт на гражданите до напълно нов маршрут „Рилци-Балик“ и до по-достъпни спирки до действащата линия 10.

Промените ще се осъществят след влизане в сила на Решението на Общински съвет – след одобрение от Областен управител гр. Добрич. За реалното изпълнение на промените гражданите ще бъдат уведомени своевременно.

Разработват се промени по направления и маршрутни разписания по автобусни линии: №1, №2, №5, №6, №7, №9 и №12. Същите ще бъдат публикувани за публично обсъждане и докладвани на Общински съвет за приемане.