Пролетни мотиви и настроение в СУ”Климент Охридски”, създадено от учениците от 9. Б клас и приятели

0
391

С много свежест и пролетно настроение ни посрещна изложбеното пространство на втория етаж. Цъфнали пролетни клонки, нарциси, лалета и нежни акварели с пролетни мотиви. Вече е традиция всеки месец да се представя определен випуск с артистични заложби и изяви – музика, танц, изложба с картини.

В началото на месец март представяме на всички ученици и учители изложба на талантливите художници от 9. Б клас. Техните картини привличат погледа с красотата и изяществото на акварелната техника и артистичните решения на авторските композиции. От стените греят пролетни цветя, пейзажи, декоративни композиции.

Малките художници от първи и втори клас създават допълнително настроение с прекрасните пролетни рисунки, изпълнени с цветя, щъркели и мартеници.

Красива традиция е и присъствието на музикални изпълнения като „илюстрация“ и музикален диалог за началото на пролетта и присъствието й около нас. Изложбата бе открита на деликатния фон от изпълненията на ученици на Галина Гешева: Йоана-Михаела Христова, Павел Найденов, Дея Стоянова и Пресиян Трифонов.

Своите награди получиха Пресиян Трифонов, с първо място в националния конкурс “Свети Трифон Зарезан”,  Костадин Стоянов – трета награда в общински конкурс “Не си сам в мрежата”, поощрения за Йоана-Михаела, Николай и Даниел.