Софийска градска прокуратура е получила сигнал срещу Радостин Василев, започнало е разследване за хулиганство и самоуправство срещу министъра на спорта в оставка и отцепилия се от “Има такъв народ” депутат Деян Петков. За това съобщава информационния сайт 5Gmedia.

В сигнала до прокуратурата се съобщава, че Радостин Василев, бивш областен координатор на “Има такъв народ”, на 19 юни е нахлул в офиса на партията в Плевен с неколцина души, които са се държали нахално и брутално.
Според очевидци, спортният министър в оставка и бандата му, са чупили знамена, изчегъртали тапети, потрошили мебели. В сигнала до районната прокуратура в Плевен, прехвърлен в Софийска градска прокуратура, се съобщава за щети на стойност около 6 000 лева.

Ето и разказът на член на “Има такъв народ” от Плевен:” Радостин винаги е претендирал, че сам е финансирал офиса на ИТН в Плевен. Това е лъжа! Договорите за наем, за електричество, за вода и отопление са сключени с ПП “Има такъв народ” и са плащани с пари от партийната каса.

“То, само това да му беше лъжата! Сега разбираме от негови телевизионни интервюта и за друга лъжа: той се жалва, че не се е виждал със Слави, а на нас ни обясняваше как му ходи на гости и си пият кафето заедно.
Освен това, Радостин заблуждаваше медиите в София, че е личен избор на сестрата на Слави Трифонов. Това изобщо не е вярно! Той си осигури водаческото място в Плевен, благодарение на Виктория Василева, която имаше силни позиции като организационен секретар на партията.
През април 2021 г. настъпи голямо напрежение в областта, когато Радостин ни натресе в листите Венцислав Петков, известен в Плевен като “Венци лихваря” и Александър Тодоров, наричан от нас “арашутиста”, който дойде от Пловдив, но иначе е от Хасково. Не е вярно, че Деян Петков, мълчаливото “момче за всичко” на Радостин, е бил общински координатор на Плевен, той е просто самозванец, никога не е бил избиран от структурите, господарят му го направи народен представител и после си го изтегли като най-жалка пионка.”

https://trud.bg