Прокуратурата разследва нападението на оператор от bTV в Хасково в изборния ден

0
7



Районна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство за нападението и побоя на оператор на bTV в изборния ден в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Операторът Петър Картулев и репортерът Мария Георгиева станаха обект на агресия при заснемането на материал за вота на ул. „Ястреб“ в квартал „Република“ малко след 10:00 часа вчера. Причинено e разстройство на здравето на Катрулев, а деянието е извършено по хулигански подбуди.

Операторът на медията e бил ударен с два шамара. В хода на образуваното досъдебно производство са извършени разпити на свидетели и са назначени лицево-идентификационна и съдебномедицинска експертизи. Приобщени са и записи от видеонаблюдение, уточниха от държавното обвинение.

От там допълниха, че в разследването за двамата задържани по случая са събрани достатъчно доказателства за виновността на Ю. Ш. (34 г.) и О. Ш. (59 г.), баща и син. На двамата са връчени призовки за явяване пред разследващия орган. По делото сe извършват активни действия по разследването и при събирането на достатъчно доказателства за друго престъпление или за по-тежко такова, обвинението ще бъде прецизирано.

/РИ/



Източник БТА