Производството на руска ваксина Sputnik V в Бразилия ще започне през следващите дни

0
730
KAZAN, RUSSIA - DECEMBER 15, 2020: A nurse prepares the Gam-COVID-Vak (Sputnik V) vaccine for vaccination of medical workers against COVID-19 at City Outpatient Clinic No 20. On 5 December, Russia started a vaccination campaign for education, healthcare, and municipal social service workers. Yegor Aleyev/TASS Ðîññèÿ. Êàçàíü. Âàêöèíà äëÿ ïðîôèëàêòèêè íîâîé êîðîíàâèðóñíîé èíôåêöèè COVID-19 "Ãàì-ÊÎÂÈÄ-Âàê" (òîðãîâàÿ ìàðêà "Ñïóòíèê V") âî âðåìÿ âàêöèíàöèè ìåäèöèíñêèõ ðàáîòíèêîâ â ãîðîäñêîé ïîëèêëèíèêå ¹20. Åãîð Àëååâ/ÒÀÑÑ

 

Бразилските партньори на RDIF също ще дойдат в Русия, за да договорят доставката на ваксината

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО, 8 януари. / ТАСС /. Производството на руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V в Бразилия ще започне през следващите дни. Това съобщиха пред ТАСС от пресслужбата на фармацевтичната компания Uniao Quimica, която е партньор на Руския фонд за директни инвестиции (RDIF).

ТАСС), Uniao Quimica ще започне производството на ваксини през следващите дни като част от [споразуменията за] трансфер на технологии с RDIF”, каза компанията. В сряда Uniao Quimica обяви пристигането в столицата на страната Бразилия на клетъчен материал за производството на лекарството. Пресслужбата на фармацевтичния производител докладва и за преговорите, планирани за следващата седмица в Москва за доставка на значителен брой дози Sputnik V за Бразилия “през ​​януари”. “, – отбелязват в компанията, позовавайки се на невъзможността за разкриване на технически и научни аспекти във връзка с договорни задължения. В края на декември Uniao Quimica подаде молба до Националната агенция за санитарна инспекция (Anvisa) за разрешение да проведе третата фаза на клиничните изпитвания на руското лекарство в страната. Това е предпоставка за регистрация на каквото и да е лекарство в Бразилия. По същото време беше съобщено, че производството на “Sputnik V” ще започне през януари 2021 г. в заводите на Uniao Quimica в Бразилия (Федерален окръг) и Гуарульос (щат Сао Пауло).