Прогноза за резултата от американските избори през 2024 г.

Този материал е компилация от прогнозния модел на Сократ на Мартин Армстронг, нашите емпирични наблюдения върху историята на САЩ и предизборните препоръки на Стив Банън, съветник на Доналд Тръмп.

Когато чуваме истерични западни новини за похода на Русия към Европа и готовността на Тръмп да бъде приятел с Русия, ние не разбираме природата на подобни настроения. Най-малкото ни карат да се усмихваме. А нашето отричане на подобни твърдения работи по обратния начин. Те не ни вярват. И ето защо.

Западните изследователски центрове отдавна използват емпирични модели за прогнозиране на бъдещето на практика.

Те се основават на исторически факти. И към тях се прилагат математически модели. Един от тях е емпиричният ECM модел на икономическата стабилност на Мартин Армстронг (Сократ).

От гледна точка на Запада Русия навлезе в нов, четвърти кръг на разширяване на руския свят за периода 2020-2123 г. Този възход на руския свят силно тревожи Запада.

Те го свързват с успехите на Русия и възприемат прогнозата като установен факт.

Предишният възход на Русия се случва в периода 1711–1814 г., когато Руската империя е създадена с поредица от победи над Швеция, Прусия, Османската империя и Франция на Наполеон.

Ние очертахме този феномен и много други емпирични открития в работата „Москва 2072“.

Вторият, най-ужасен страх за Запада е възможен тактически съюз между Русия и САЩ в периода 2020–2026 г. срещу света на глобалистите (Давос и Сорос*). И това също е чисто емпиричен извод от общата ни история със САЩ. 

И това ще бъде четвъртото историческо събитие заедно с Американската революция, Американската гражданска война и Втората световна война.

Но най-големият страх на Запада е, че въпреки цялата мощ на техните изследователски центрове, западните пари и влияние, те не могат да спрат развитието на историята на Русия и Съединените щати и да избегнат краха на утопичните идеи на глобалистите.

Сега, когато моделите за прогнозиране започнаха да съвпадат с реалността, много западни политици може да си вземат почивка, да саботират процесите на глобализация или да преминат в лагера на Тръмп.

Источник: https://rusvesna.su

Мартин Армстронг. Прогноза за резултата от американските избори 2024 г

 

 
25.01.2024 г 
Ако си спомним разочароващата 2020-21 година на Тръмп и дълбокия скептицизъм на Мартин Армстронг относно политическото му бъдеще, човек може само да завижда на невероятния потенциал на Тръмп тази година. 
На неговата възраст (роден на 14 юни 1946 г.) малко хора могат да направят нещо с главите и ръцете си, да не говорим да участват в избори.
Според модела на Мартин ( Политическите прогнози на Сократ ), изборите през 2024 г. са предпочитани от Тръмп. Шансовете са две към три, че ще спечели. 
От шестте възможни резултата четири обещават победа за Тръмп. Освен това в два случая той води с голяма преднина от съответно 61 и 59% *. 
За сравнение, на последните избори Тръмп имаше:
– минимално предимство, а шансовете са 50 на 50, през 2020 г., 
– най-голям потенциал, три до четири, през 2016 г.
И сега, тази година може да бъде най-добрата за Тръмп досега, ако той получи 60% от гласовете*. Такива прецеденти вече съществуват с избирането на Джонсън през 1964 г. (61,5%), Рузвелт през 1936 г. (60,8%), Никсън през 1972 г. (60,67%) и Хардинг през 1921 г. (60,32%). 
И ако се вярва на прогнозите на Мартин, резултатите от изборите ще бъдат незабавно оспорвани, без значение кой ще загуби. 
Освен това моделът на Мартин показва, че през 2028 г. в САЩ няма да има президентски избори. Има такава възможност.
Това е много интересна прогноза, като се има предвид, че Армстронг е в ръцете на най-мощния предсказателен модел в света Сократ.
И на тези прогнози може да се вярва. 
Ако погледнете историята на Съединените щати, лесно можете да намерите три преломни събития, които веднъж завинаги промениха лицето на Съединените щати. 
Първо. Това е Американската революция (1775-1783)
Второ. Американска гражданска война (1861-1865)
трето. Втората световна война (1939-1945)
Ако вярвате на числата, тогава средно на всеки 81 – 82 години наблюдаваме голям 6-годишен военен конфликт вътре в Съединените щати или извън тях с участието им. Всяко подобно събитие се проведе с активното присъствие на Русия. В първите два случая ние предоставихме военна подкрепа на Америка и Лондон беше наш общ враг. В последния случай, през Втората световна война, Америка оказа огромна помощ на СССР и Лондон в борбата срещу фашизма. 
Ако направим подобна прогноза напред от 1945 г., тогава краят на новия военен конфликт в Съединените щати ще настъпи през 2026 г. 
Началната и изчислена точка на този конфликт е 2020-21 г. То, както знаем, е засенчено от прословутите погроми в американски градове в стил BLM и събитията от 06 януари 2021 г. (т.нар. превземане на Конгреса от поддръжниците на Тръмп при одобряването на резултатите от изборите през 2020 г. в полза на Байдън) .
Оказва се, че Америка е на прав исторически път и отново се опитва да реши вътрешен конфликт със сила. Може би след изборите през ноември ще видим гореща фаза на гражданска война между привържениците на Тръмп и Байдън с участието на Националната гвардия и федералните от двете страни на барикадите. 
Липсва само едно нещо: прякото или скрито участие на Русия във вътрешния конфликт на САЩ.
Въпреки различията и самата Студена война**, Русия може да намери допирни точки и интереси в САЩ. В Америка има адекватни хора, които споделят общи ценности и търсят нови стратегически партньори***. 
Както Мартин правилно отбеляза, селската реформа на Александър II вдъхнови Америка да освободи робите. Ако продължим поредицата, съветските реформи на Сталин определят вектора на Новата политика на Рузвелт, а Руската пролет определя завръщането на Съединените щати към корените им. Историята показва, че нашият свят има шанс за спасение. 
* Ако слушате съветника на Тръмп Стив Банън, най-добрият кандидат за вицепрезидент е Робърт Кенеди младши, бивш кандидат на демократите, а сега независим кандидат. 
Проучванията показват, че 40% от избирателите не се идентифицират с никоя партия. Останалите гласове бяха разделени поравно, с 30% за републиканците и демократите. Така изборът на избирателя силно зависи от участието в изборната надпревара (във второстепенна роля) на силен независим кандидат, който може да се счита за член на клана Кенеди.
** Според модела на Мартин има риск от избухване на Трета световна война преди изборите в САЩ през ноември. Това е шанс да торпилирам изборния процес или да обвържа Тръмп с война. Юни показа паника в рублата, август – паника в златото.
*** Интервю със съветника на Тръмп (Стив Банън).
Първите 100 дни на Тръмп ще определят дневния ред на Америка за следващите 50 години.
В ексклузивно интервю за The Epoch Times Стив Банън обсъди как ще изглежда началото на втория мандат на бившия президент Доналд Тръмп, ако той бъде избран по-късно тази година.
 
„Първите 100 дни от втория мандат на президента Тръмп ще бъдат еквивалентни на първите 100 дни на ФДР“, каза г-н Банън, водещ на подкаста „War Room“.
 
През първите си сто дни Рузвелт положи основите за изграждането на административна държава, дълбока държава. През първите 100 дни на президента Тръмп мисля, че ще видите началото на деконструкцията и унищожаването на тази дълбока държава, заедно с десетки и десетки и десетки други политически предложения“, добави той.
 
С какво 2024 г. е различна от 2016 г.?
Г-н Банън беше част от преходния екип на президента Тръмп през 2016 г. и по-късно стана главен стратег на Белия дом.
 
„През първите няколко дни на работа всеки час беше като състезание“, спомня си Джаред Къшнър, също член на преходния екип на президента Тръмп.
 
Г-н Банън и г-н Кушнър бяха сред онези, които помогнаха за определянето на първоначалния дневен ред на Белия дом. Доклади, писани по време на администрацията на Тръмп, често подчертават, че двамата мъже не винаги се разбират.
 
„Президентът Тръмп обича да има различни гледни точки и дебати и най-добрата идея печели. Така че това не е отрицателно“, каза г-н Банън, сравнявайки динамиката в кръга от съветници на Тръмп с кабинета на Ейбрахам Линкълн, който също имаше много противоречиви личности ..
 
Той прогнозира „една разлика“ в динамиката на „отбора от съперници“ във втората администрация спрямо това, което американците са видели от 2017 до 2021 г.
 
„Няма да имате хора, които са глобалисти. Мисля, че ще видите популисти и националисти, които са напълно съгласни с очертанията и посоката на политиката на президента Тръмп“, каза г-н Банън.
 
Той добави, че Тръмп „води антиглобализационна кампания“ (няма място за проекти на СЗО, Давос, BIS, цифрови долари на Министерството на финансите или Федералния резерв, само парични и безналични долари и частни криптовалути)
 
Президентът Тръмп заяви, че нито Джаред Кушнър, нито съпругата му и дъщерята на президента Иванка ще бъдат част от бъдещия президентски екип на Тръмп.
 
„Това е твърде болезнено за семейството“, каза бившият президент в интервю през юни 2023 г. с Брет Байер от Fox News.
 
Заложете на идеологически професионалисти от списъка MAGA (Make America Great Again)
Г-н Банън каза, че първите 100 дни от първия мандат на г-н Тръмп също са се оказали трудни, защото „нямахме дълбока скамейка от хора от типа MAGA, които разбират политиката или са работили в правителството преди“.
 
Осем години по-късно през 2024 г. Make America Great Again има реално институционално присъствие във Вашингтон.
 
„Имате групи като Heritage и други, които положиха огромни усилия“, каза той, споменавайки Джони Макенти, млад човек от Тръмп. Сега той е част от проекта 2025 на Heritage Foundation, който не е официално свързан с нито един кандидат, но се разглежда от мнозина като план за втория Бял дом на Тръмп, с по-силна изпълнителна власт и отслабена бюрокрация на изпълнителната власт.
 
Според г-н Банън, това бавно, стабилно организационно усилие дава плод под формата на проекта „LinkedIn на MAGA“.
 
Бивш стратег на Белия дом прегледа списъка с основни политики на Тръмп: „Мита по света, затваряне на границите, масови депортации, започване на преосмисляне на нашите геополитически съюзи .“
 
Той призна, че някои от приоритетите на президента вероятно ще изискват сътрудничество с Конгреса, но че голяма част от дневния ред на президента може да бъде изпълнен чрез изпълнителни заповеди или дори просто връщане към съществуващите закони.
 
Политиките на MAGA изискват лоялни и компетентни хора за изпълнение.
 
Новите вашингтонски институции, създадени под влиянието на MAGA, „изграждат кадри, база от съмишленици, които могат да влязат в правителството и медиите“.
 
„Мисля, че първите дни на президента Тръмп ще бъдат много драматични“, прогнозира г-н Банън.
 
Той предвижда също толкова драматичен отговор от противниците на MAGA.
 
„Ще го атакуват от всички страни, точно както сега нарушават законите на САЩ“, каза той.
 
Още веднъж MAGA е еквивалентът на политиките на New Deal на FDR
Г-н Банън, ветеран от разузнаването на ВМС, който преди това е работил в инвестиционно банкиране (сливания и придобивания в Goldman Sachs) и Холивуд, се върна към темата за президентството на Тръмп като проект срещу Рузвелт в разговор с The Epoch Times.
 
Рузвелт беше избран за безпрецедентни четири мандата, като служи през Голямата депресия и по-голямата част от Втората световна война. В крайна сметка той почина на поста.
 
Коалицията на Новия курс, която той създаде, се превърна в политически жонгльор за няколко поколения, задавайки либералния тон на управление през по-голямата част от следващия половин век. Коалицията започна да се разпада едва след избирането на Роналд Рейгън през 1980 г. и „Републиканската революция“ от 1994 г., в която републиканците получиха контрол над двете камари на Конгреса за първи път от 42 години.
 
Въпреки че Тръмп може да постигне много чрез изпълнителни заповеди през втори мандат, отмяната на много от изпълнителните заповеди на Тръмп в началото на администрацията на Байдън показва слабостта на управлението в тази форма. За да има по-голям шанс за оцеляване, политиките на MAGA трябва да бъдат подкрепени от закони на MAGA, приети от по-дружелюбен Конгрес.
 
Г-н Банън е уверен в това. MAGA има потенциала да задвижи дългосрочната програма на Америка.
 
„Ако направим това правилно, това ще бъде само началото, точно както беше при Рузвелт. Това ще бъдат 50 години политика на MAGA“, каза той.
https://msk.monetainvest.ru/