Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

Днес ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в източната половина от страната и в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София около 27°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно след обяд ще превали. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 50 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 50 мин. и залязва в 16 ч. и 57 мин. Фаза на луната: три дни след последна четвърт.

В събота ще преобладава слънчево време, с по-значителни временни увеличения на облачността след обяд над западната половина от страната, в планините там на места ще превали краткотрайно. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен. Температурите ще се повишат.

В неделя и през първата половина на новата седмица ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места в Южна, Източна и Централна Северна България ще има превалявания, придружени от гръмотевици.

В понеделник вятърът ще стане североизточен, в източната половина от страната ще е по-често умерен; температурите ще са 2°-4° по-ниски. В четвъртък вятърът ще отслабне, вероятността за валежи намалява, ще има повече слънце; температурите ще започнат да се повишават.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция “Прогнози на времето”

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА”

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  11. РИБОЛОВ
  12. ГЮВЕЧ
  13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  14. България – Китай 中国保加利
  15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  16. В PINTEREST

  • Ashley Resch
  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  2. КОНФЛИКТИ: жени – пари – власт
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА