Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно и почти тихо време, но от северозапад облачността ще се увеличава. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София – около минус 2°. Утре облачността ще е разкъсана, по-значителна над Западна България и на отделни места там ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, в Източна България – север-североизточен. Дневните температури ще останат без съществена промяна, максималните ще са предимно между 10° и 15°, в София – около 10°.

Над планините облачността ще е разкъсана, над масивите в западната половина на страната – предимно значителна и на отделни места там ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър, предимно от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 4°, на 2000 m – около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е слаб до умерен, преди обяд от запад-югозапад, след обяд ще придобие северна компонента. Максималните температури ще бъдат между 9° и 13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 20 мин. и залязва в 18 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 41 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 27 мин. и изгрява в 11 ч. и 58 мин. Фаза на луната: едва дни след първа четвърт.

През първите дни от новата седмица ще има значителна облачност, на отделни места и слаби превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Вятърът ще е слаб, в понеделник – от североизток, във вторник – от северозапад.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните – между 7° и 12°. В сряда облачността ще се разкъсва и ще намалява и през следващите дни времето ще бъде предимно слънчево.

Сутрин на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Вятърът ще е слаб от югозапад и с него температурите ще се повишават, в събота минималните навсякъде ще са положителни, а дневните ще надхвърлят 15°.

Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
Отдел “Прогнози на времето”

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО 

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

НАШИТЕ ФЕЙСБУК ГРУПИ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. NDT NEWS – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНА ДОБРИЧКА
  10. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  11. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  12. РИБОЛОВ
  13. ИНТЕРВЮТА
  14. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  15. България – Китай 中国保加利
  16. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  17. В PINTEREST

  1. ЯБЪЛКИТЕ В ДОЛИНАТА НА ЕРОТИКАТА
  2. ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО, СВЕТСКИ КЛЮКИ, ЗАБАВА, ШОУ..
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  4. ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА