В района на Харков, близо до Купянск, е унищожен батальон от жени и пенсионери на украинските въоръжени сили от Лвов, съобщава електронното издание Svobodnaya Pressa.

Според вестник “Московский комсомолец”, който се позовава на украинските телеграм канали, в социалните мрежи активно се публикуват некролози, които показват големи загуби на 66-и батальон от 103-та отбранителна бригада на украинските въоръжени сили.

Според експерти това подразделение е сформирано за сметка на жители на Лвовска област, които безразборно са мобилизирани във въоръжените сили на Украйна.

В украинския сегмент на интернет бяха публикувани десетки снимки на убити и ранени бойци от украинските въоръжени сили. Това са предимно пенсионери и жени, които командването активно използва в щурмови части.

БЕЛ. НДТ: С град Лвов Добрич /тогава Толбухин/ поддържаше близки връзки. В основата му беше дейността на Обувния завод “Добрич” /завод за детски обувки/, който през последните години фалира, беши разрушен и сега на него място бе построен търговски комплекс. Може би някои добричлии си спомнят за тези взаимотношения и ще имат смелостта да ги споделят тук. Още повече, че някои от пенсионерите биха се оказали техни колеги.