Атмосферното налягане още ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Вятърът ще е слаб, от североизток, в Източна България – от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София – около 30°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд с временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра – около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 3 мин. и залязва в 21 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 58 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 35 мин. и изгрява в 22 ч. и 52 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние.

В събота времето ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°.

В неделя и понеделник от север-северозапад ще прониква хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места през първия ден.

Температурите ще се понижат с 4-5 градуса. От вторник до края на периода вероятността за валежи е малка. Ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб от североизток, температурите бавно ще се повишават.

Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
Секция “Прогнози на времепрогноза за времето