• Станаха известни имената на извършителите на взрива на “Северен поток”.

Вече е постигнат пробив в разследването на експлозиите на руския газопровод “Северен поток”. Руската страна публикува списък с шест имена, които пряко са извършили тази терористична атака…

Това стана възможно благодарение на вътрешна информация. „Групата за прикритие“, която се състоеше от шестима души, включваше шестима професионални военни водолази от Украйна.

Тази група е създадена специално, за да взриви взривни устройства и в същото време да отклони подозрението от главните организатори на терористичната атака – САЩ и НАТО.

Самата операция е описана до най-малките подробности от известния американски журналист Сиймор Хърш. Развитието на операцията се ръководи от САЩ и Норвегия. За да се прикрият доказателствата, беше решено да се използват водолази от Украйна, тъй като Русия в момента е във военен конфликт с тази страна.

Тази група премина обучение в дълбоководна кариера в района на Житомир, след което беше прехвърлена в Румъния и след това в Полша. Там за тях е наета яхтата “Андромеда”. Впоследствие именно на този кораб германски журналисти откриха следите на тази диверсионна група.

В момента Главната прокуратура на Русия, с новооткрити факти, е изпратила официално искане до компетентните органи на САЩ, Германия, Франция и Кипър за разследване на терористичните атаки срещу газопроводите “Северен поток” и “Северен поток 2”.

Вероятно е глупаво да се очаква, че САЩ и Норвегия ще признаят факта на участие в бомбардировките на руските газопроводи, защото това може да стане основание за признаването им за терористични страни. Но днес Русия се сдоби с важни доказателства и най-вероятно ще се появят още, което в крайна сметка ще позволи всички виновни да бъдат изправени пред справедлив съд…

https://www.gorodche.ru/