ПРИСТИГНАХА ПЪРВИТЕ ЕКО АВТОБУСИ В ДОБРИЧ

0
541

Първите 4 от общо 20 автобуса с екологичен стандарт Евро 6, произведени от Karsan, вече се намират в депото на Градски транспорт – Добрич.

Автобусите са снабдени с пътническа информационна система, произведена от чешката компания BUSTEC, която се превърна в лидер в доставката на оборудване за пътническа информация в България през последните години. Системата е съобразена с всички стандарти за качество и достъпност на пътническата информация и дава възможност за разнообразни допълнителни визуални и акустични съобщения спрямо потребностите на транспортния оператор.

В периода 21-23 март ще се извърши първоначалното програмиране на информационните системи на новите автобуси. Новите автобуси ще бъдат пуснати по улиците на Добрич от 1 април, когато влиза в действие новата транспортна схема

Останалите 16 пътуват към България и се очаква до края на седмицата да пристигнат в Добрич. Автобусите са с капацитет от 60 пътници – 21 седящи места и 39 за правостоящи. Цената за един автобус е 249 000 лева без ДДС.

НДТ