ПРИКЛЮЧИ РАБОТАТА ПО ТРИ МАЛКИ ОБЕКТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ

0
592

През последните два месеца се извърши ремонт на три нискобюджетни, но важни за гражданите обекта на територията на община Тервел. В края на прлетта завърши работата по обновяването на вторият пенсионерски клуб в града, намиращ се в квартал „Тревен“. Посетителите му ще се радват на изцяло нов и ремонтиран санитарен възел, нови прозорци и врати от алуминиева дограма. Вътрешните и външни стени, както и тавана, бяха цялостно пребоядисани, измазани и освежени, което видимо подобри интериора и екстериора на посещавания от възрастните хора в т.нар.“тревенски квартал“ клуб. Предстои работа по освежаване на мебелите.Нека да припомним, че в началото на годината, Община Тервел приключи и с цялостния ремонт на другия пенсионерски клуб в гр.Тервел и така вече и двата клуба са подновени и готови да посрещнат посетителите си – разбира се, когато това е безопасно за тях и като спазват мерките, които ще ги предпазят от вирусното заболяване.
Направен бе текущ ремонт на пътя Безмер-Гуслар, единственият пътен участък в общината, който се намираше в много тежко състояние. С това обаче походът към атрактивното село Гуслар не приключи и благодарение на организираната работа на нашите служители , от този месец селото си има и изцяло обновена чешма, която се ползва от всички жители на Община Тервел. Водата на известната гусларска чешма е годна за пиене, както свидетелства поставената табела. С помощта на жители от малкото селце и със средства, отпуснати от общинския бюджет, беше изчистена, измазана и боядисана цялата чешма. Площадката пред нея, заемаща 100 кв.м., беше залята с нов бетон, който улеснява ползването й както от хората, така и за водопой на животните от трите ферми в с.Гуслар. Малкото мостче пред чешмата беше обезопасено с нови железни, здрави парапети , които да предпазят единадесетте деца, живеещи в селцето и преминаващите по него от неприятни инциденти. В духа на доброто сътрудничество , хората от селото обещаха чешмата да се почиства, поддържа и пази от вандалски прояви.
В село Балик завърши и обновяването на новият, дългоочакван, най-вече от младата част на населението клуб, който също беше ремонтиран с отпуснати средства от общинския бюджет. От дълги години желание на всички в селото, намиращо се до приказния каньон на Суха река, е да си имат собствено малко място за събирания, което да може да се отоплява и ползва и през зимата. Сградата на бившата автоспирка беше изцяло остъклена с алуминиева дограма, вратите също бяха подменени, като стените, тавана, подовата настилка и фасадата бяха цялостно измазани и боядисани.Обособи се едно спретнато и уютно място, което тази седмица ще бъде обзаведено и готово да посрещне хората от селото.
Продължава работата по други по-малки, нискобюджетни, но важни за хората в града и по селата обекти. Апелираме всички граждани на Община Тервел да бъдат отговорни и съпричастни с нашия труд, за да се запазят новите места здрави и чисти, както в първоначалния им вид. Искрено се надяваме усилията от страна на хората , вложили своя труд да бъдат оценени и да се избегнат вандалски прояви.