Признание за културният живот на град Добрич

0
739

Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ е класиран на 1-во място сред конкурсите и фестивалите в България

Това показва генералното класиране от анкета за детски и младежки конкурси/фестивали в България за 2019 г. – категории “ПОП, РОК И ДЖАЗ” и “МНОГОЖАНРОВА”. Класирането обхваща 55 селектирани през последните 4 години конкурси/фестивали от 114 провеждани в България.

Анкетата е осъществена от екипа на публичната група “Конкурсите за млади изпълнители / Contests for young performers”, която има за цел популяризиране на международните, националните и регионалните конкурси и фестивали за детска песен и деца-певци в България и чужбина. Групата дава възможност на участници, родители и всички, имащи отношение към този вид изкуство, безпристрастно и свободно да споделят своето мнение, относно нивото на провежданите конкурси и фестивали в България.
Това е обективна обратна връзка и коректив за организаторите на конкурси и фестивали.

Изключително постижение е факта, че Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ в своята почти тридесет годишна история успява да задържи и повиши нивото на организация, техническо обезпечаване, сценография и топло отношение към участници, родители, жури и публика. Положителни са нагласите за провеждане на предварителна селекция за участие, за да се постигне качество, а не масовост на конкурса (част от коментарите на анкетираните).