ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ПРЕДЛАГА СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ

0
165

Трогателна среща се състоя в залата на Общински съвет Добрич. Неговият председател Красимир Николов покани на среща гордостта на родния ни бокс Светлана Каменова. Сърдечна и усмихната, тя не скри радостта си, че в родния й град я обичат и уважават труда й.

 

Красимир Николов връчи на Светлана икона на Божията майка с пожелание да я пази от всичко, включително и от „биологично некоректни противници“. „За нас ти си полуфиналист на Олимпиадата в Париж“ – каза Красимир Николов и изрази радостта се, че именно Добрич е „люлката“ на успехите в българския женски бокс. От своя страна Светлана Каменова сподели, че не само винаги се е гордяла, че е от Добрич, но и дори е поръчала да й ушият знамето на града, за да го развява по състезанията, на които участва.

„Вкъщи е най-хубаво“ – каза лъчезарната състезателка, която проявява интерес към всичко, което се случва в града и, разбира се – най-вече към спорта и неговите успехи.

На срещата присъстваха президентът на Спортен клуб по бокс „Добрич“ Радослав Йорданов и треньорът – почетния гражданин на Добрич Стефан Петков, които споделиха, че Светлана Каменова е първата жена, спечелила медал за България от световно първенство и е действащият европейски шампион в своята категория.

На въпроси, свързани със скандала на олимпиадата в Париж, Светлана отговори, че винаги излиза на ринга с надежда и че е горда, защото е показала „че сме там, че сме на картата“…

В непринудения диалог Красимир Николов сподели, че Светлана е винаги добре дошла в общината, а Радослав Йорданов „издаде“, че председателят на Общинския съвет смята да я предложи за почетен гражданин на Добрич.

С пожелание за медал на предстоящото Световно първенство в края на септември приключи приятелската среща… НДТ