Предоставянето на топъл обяд за най-уязвимите в община Добричка продължава до 15 юли

0
692

Допълнително споразумение към договора по целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация 2020“ подписа на 11 юни кметът на Община Добричка Соня Георгиева. Със споразумението срокът на дейностите по предоставянето на топъл обяд на хора от уязвимите групи в община Добричка се удължава до 15.07.2020 г.

170 лица от 54 населени места на територията на община Добричка са обхванати в услугата, която се осигурява финансово с 28 594 лева. Ежедневно те ще получават обяд в домовете си – супа, основно ястие, хляб и десерт. Обядът се приготвя в кухните на Домашен социален патронаж в селата Ведрина, Владимирово, Дончево, Житница, Карапелит, Овчарово, Паскалево, Победа, Смолница, Стожер и с.Стефан Караджа. От социалната услуга ще се ползват възрастни хора с ниски доходи, които не са в състояние да осигурят прехраната си.

Програмата се финансира от държавния бюджет чрез Агенцията за социално подпомагане и е част от предприетите мерки за подкрепа на най-уязвимите в условията на извънредната ситуация в България.