ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГЕРБ-СДС ЗА ДАРЕНИЕ НА ТУРЦИЯ И СИРИЯ НЕ БЕ ПРИЕТО ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ

0
489
Причината на по-голямата част от съветниците да не подкрепят предложението, е че Общината, чрез своето предприятие, е заделила средства още на 7 февруари
По време на сесията на съветниците Детелина Николова изложи предложение средствата да бъдат взети от Резервата за непредвидени и неотложни разходи и да бъдат дарени на сметката на БЧК в помощ на Турция и Сирия.
Веднага след това обаче, кметът на града Йордан Йорданов посочи, че ден след настъпването на бедствието (7 февруари), Общината е реагирала, закупувайки палатки, спални чували и одеяла, като действията са синхронизирани с директора на БЧК-Добрич д-р Артюн Еринозов. Стойността на даренията е 9 700 лева. „Процесът вече е задвижен“ – заяви кметът.

Съветниците от ГЕРБ-СДС не се отказаха от предложението си, като Детелина Николова обясни, че БЧК е единственият начин, по който могат да стигнат помощи до Сирия и затова тя настоява предложението да бъде разгледано. „Това е единствената организация, която може да достигне с дарение и има достъп и до пострадалите хора в Сирия“ – посочи Николова.

Други общински съветници изказаха мнение, че на този етап дарението на Общината е достатъчно и че всеки може да направи лично дарение.

Предложението на ГЕРБ-СДС гласуваха 23 общински съветници – 10 подкрепиха предложението, 12  се въздържаха, един гласува против.

dobrichonline